Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindical
La CSC se suma a la propera vaga del metall

Aquest sindicat independentista secundarà la vaga com a resposta al bloqueig patronal a la negociació del conveni col·lectiu des fa 2 anys. Per altra banda, la CSC recorda que 6.000.000 de llocs de treball ha estat destruïts principalment a Grècia, Estat espanyol i Portugal

24/04/2014 Laboral

La  Confederació Sindical Catalana (CSC) ha anunciat que s'ha adherit s’adhereix a la vaga de metall que se celebrarà els dies 29 d’abril i 6 de maig com a resposta al bloqueig patronal a la negociació del conveni col·lectiu, convenit decaigut fa gairebé 2 anys.

Per altra banda, la secció sindical de la Intersindical-CSC a l'empresa ubicada a Ripollet, SINTERMETAL,  secundarà la vaga malgrat estar subjecta a conveni d’empresa per “sentit de responsabilitat i solidaritat amb la resta de treballadors i treballadores afectades”.

Sis milions de llocs de treball destruïts principalment a Grècia, Estat espanyol i Portugal

La CSC també aporta aquestes dades en una entrada al seu web, citant un informe en què es destaca que a partir de la primavera de 2013 es va aturar el deteriorament del mercat de treball en l’àrea de l’euro. Citant el Butlletí Econòmic del Banco de España d’abril que analitza l’evolució de l’ocupació a la zona euro en els últims anys. Destaca que “la taxa d’atur va arribar al seu màxim cíclic en el segon trimestre de 2013, del qual de cada 100 persones actives, 12 van declarar estar aturades, enfront de les 7,5 que ho feien l’any 2008."

L'article subratlla que “s’ha seguit destruint ocupació entre els joves i en el col·lectiu amb estudis baixos, afectant amb gran intensitat a la indústria i a la construcció, encara que també s’ha estès al sector públic.” Una destrucció de l'ocupació que ha estat molt heterogènia entre els estat, però que ha estat lidera per Grècia, seguida de l’Estat espanyol i Portugal.

A l’informe també es descriu que "al llarg de 2013 es van mantenir les fortes diferències en les taxes d’atur entre els països membres de l’àrea de l’euro. Així, mentre que economies com l’alemanya o l’austríaca han mantingut unes taxes d’atur molt moderades al llarg de tota la crisi, a Grècia, Espanya i Portugal la incidència de la desocupació va registrar nous màxims històrics."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid