Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Girona realitzarà una auditoria per xifrar el deute il·legítim

CiU es nega a retirar el retrat dels borbons del saló de plens i veta, juntament amb el PP, el suport municipal al Multireferèndum i la revisió de l’ordenança de civilitat

15/04/2014 Política

Ahir el ple municipal de Girona va aprovar per àmplia majoria la moció de la CUP per realitzar una auditoria sobre el deute municipal, d’acord amb la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i l’Oficina Ciutadana Municipal. L’objectiu d’aquesta anàlisi serà determinar l’origen del deute i xifrar-ne la part il·legítima, tenint en compte que en alguns casos l’Ajuntament està pagant interessos del 5% a entitats bancàries que han obtingut crèdit provinent fons públics a interessos propers a 0. El text també preveu emprendre accions legals per reclamar la nul·litat d’aquests interessos.

Per contra, amb els vots de CiU, PP i el no adscrit Carlos Palomares es va desestimar la moció de la CUP en què es demanava la revisió de l’ordenança de civilitat per evitar l’estigmatitació de les persones en risc d’exclusió, tal i com estableix una resolució recent del Parlament, aprovada en motiu del ple monogràfic sobre la pobresa. CiU i PP també van aliar-se per impedir que prosperés la moció en suport al Multireferèndum del 25 de maig, que va ser defensada per Núria Massegú (Justícia i Pau) en nom de la Xarxa pels Drets Socials i el grup impulsor del Multireferèndum a Girona. En aquest darrer cas l’alcalde Puigdemont va haver d’utilitzar un cop més en seu vot de qualitat perquè la proposta quedés descartada.

Sí que es van aprovar, en canvi, tres mocions més; per impulsar un pla integral als barris del sector est, per reclamar solucions a l’NII, i per exigir el referèndum d’independència després del ‘no’ del congrés espanyol, aquesta darrera aprovada per 23 vots, amb el suport de tots els grups excepte el PP. En l’apartat de decrets, els grups de la CUP i ICV-EUiA van reclamar a l’equip de govern que es permetés a les entitats cannàbiques legalitzades continuar la seva activitat malgrat la moratòria imposada recentment a aquest tipus d’establiments. La CUP també va demanar que es revisés la llista d’entitats bancàries que col·laboren amb l’Ajuntament en el cobrament dels tributs, per evitar les que lideren el rànquing de desnonaments i incoure-hi entitats de finances ètiques.

En l’apartat de precs i preguntes, la CUP va demanar més recursos en el desplegament i difusió del procés de pressupostos participats i més empenta en l’execució i seguiment del Pla de Polítiques de Dones. En gestió de residus Jordi Navarro va demanar la instal·lació de papereres de reciclatge a les escoles i centres públics, i millores en la deixalleria mòbil. D’altra banda es van demanar aclariment sobre la suposada supressió del carril bici al parador del Güell, a l’alçada dels Maristes, i es va demanar un pla de dignificació i divulgació de les fonts històriques del municipi.

CiU es nega a retirar el quadre dels reis d’Espanya del saló de sessions

En l’apartat final del ple el grup municipal de la CUP va fer un prec a l’alcalde perquè retirés el retrat dels borbons del saló de plens, aprofitant la commemoració del 14 d’abril, una petició que CiU va rebutjar al·legant com a únic argument que “no es tracta d’una prioritat”. Prèviament, a l’inici del ple, membres de la CUP van mostrar pancartes reivindicatives amb el lema ‘Fora borbons del saló de plens’. La CUP no descarta dur aquesta demanda al ple en forma de moció més endavant, juntament amb d’altres propostes simbòliques en clau republicana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid