Alliberament nacional
Comença la campanya “Cap gran biblioteca sense el llibre El Món ho ha de saber”

L’objectiu de la campanya és fer arribar el llibre a les principals biblioteques del món.

22/04/2014 Política

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la sectorial de Bibliotecaris-Documentalistes de l’Assemblea Nacional Catalana inicia la campanya Cap gran biblioteca sense el llibre El Món ho ha de saberque té objectiu fer arribar un exemplar del llibre Catalonia Calling : el món ho ha de saber a les principals biblioteques europees del món.

Aquesta campanya es fonamenta en el micromecenatge de les persones que vulguin fer arribar un exemplar d’aquest llibre a una biblioteca concreta. Per poder-ho fer s’ha creat una pàgina web on es poden seleccionar alguna de les cent biblioteques més importants del món i des d’on és possible formalitzar la inscripció a la campanya.

Entre les primeres cent biblioteques seleccionades es poden seleccionar biblioteques nacionals com la Library of Congress (EUA) o la British Library (Regne Unit); biblioteques públiques entre les quals destaquen la Bibliothèque Publique d’Information Centre Pompidou (París) o la New York Public Library; biblioteques universitàries de renom internacional com la de Cambridge o la del MIT. També es poden enviar els exemplars a les associacions bibliotecàries internacionals (IFLA-UNESCO, American Library Association, etc.).

Bibliotecaris-Documentalistes per la Independència farà arribar, a més a més, un correu electrònic a les biblioteques triades per informar-les de la recepció futura d’un exemplar del llibre i el nom de la persona que ha fet l’adquisició (sempre i quan així ho vulgui aquesta persona).

A mesura que es vagin acomplint els objectius de la campanya, Bibliotecaris-Documentalistes per la Independència proposarà noves biblioteques on enviar els documents. La persona participant, però, també por enviar l’exemplar que adquireixi a la biblioteca de la seva elecció encara que no estigui entre les proposades a la campanya.

Pot participar en aquesta campanya qualsevol persona interessada en fer arribar a les biblioteques i als seus públic informacions sobre el procés que està vivint Catalunya en aquests moments.