Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
NUCLEARS
Campanya “25 anys accident Vandellòs I”

Coincidint amb el 28è aniversari de l’accident nuclear de Txernòbil s’ha reactivat la campanya que recorda l’accident de Vandellòs I (i demana el tancament de totes les centrals nuclears)

27/04/2014 Territori

El proper 19 d’octubre de 2014 es compliran 25 anys de l’accident de la central nuclear de Vandellòs I que ha estat fins ara l’accident nuclear més greu de l’Estat Espanyol i un dels més importants de l’Europa Occidental. Fa unes setmanes es va iniciar la campanya “25 anys accident de Vandellòs I” que vol fer un exercici de memòria  perquè un succés com aquell no torni a passar i recordar que  el tancament de la central va ser fruit d’una onada de mobilitzacions socials (que contestaven les manipulacions de l’empresa i dels representants dels interessos nuclears) utilitzant el lema: “Tanquem les nuclears, la primera Vandellòs”.

La campanya “25 anys accident Vandellòs I”  que durant el passat mes de març (coincidint amb el 3r aniversari de l’accident nuclear de Fukushima)  va utilitzar el lema “Després de Fukushima tanquem les nuclears”  s’ha reactivat aquesta setmana coincidint amb el 28è aniversari de l’accident nuclear de Txernòbil amb la difusió de diversos informes que exposen les conseqüències de la catàstrofe nuclear d’Ucraïna.

La campanya “25 anys accident Vandellòs I” que entre d’altres coses vol informar a la ciutadania sobre els perills de l’energia nuclear i  els beneficis de les energies renovables  recorrerà el màxim de poblacions possible on es faran actes conjunts de totes les entitats que donen suport a la campanya i actes propis de cada entitat en el marc de la campanya. Les temàtiques a difondre  seran les següents:

· Pobresa energètica

· Sobirania energètica

· Cooperativisme energètic

· Accident Fukushima

· Residus Radioactius

·Ampliació a seixanta anys de la vida útil de les C.N

· Tallers i activitats diverses al carrer

Actes conjunts:

· Tercer Aniversari de Fukushima. 

· Organització de la IV Trobada de la Xarxa per la Sobirania Energètica.

· Organització ponències varies amb motiu campanya Vandellòs I a Tortosa.

· Actes diversos confirmats a Reus, Vandellòs, Mont-Roig, Tortosa, Torredembarra, Tarragona, L’Ametlla de Mar, Barcelona i Girona. · Manifestació per un calendari de tancament de les C.N 19 d’octubre de 2014 12h davant la C.N.

· Moció als Ajuntaments demanant un calendari de tancament de les C.N

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid