Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
S’inicia la campanya “Catalans want to vote. Human towers for democracy”

El dia 8 de juny, a les 12 h del migdia (hora catalana), 10 colles alçaran castells de forma simultània a llocs significatius de 7 capitals europees i mostraran un mateix lema: Catalans want to vote!

31/03/2014 Política
El projecte “Catalans want to vote. Human towers for democracy” utilitzarà els castells per difondre internacionalment que el poble català vol decidir democràticament el seu futur. Cal tenir en compte que els castells són un dels elements culturals catalans amb més projecció internacional i fins i tot han estat  declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El cost d'aquest projecte és molt elevat: supera els 400.000 €. Les aportacions que es recullin a través de Verkami han d’arribar a un mínim de 120.000 €, el 30 % del cost total del projecte. Per la seva part, les colles castelleres que viatjaran i participaran en l’esdeveniment a les ciutats europees cobriran bona part de les despeses que els suposa aquest desplaçament. La resta dels fons necessaris per dur a terme aquest esdeveniment es finançaran amb recursos d'Òmnium Cultural.

Les ciutats europees on s'aixecaran castells i les colles que ho faran possible, són, per ordre alfabètic:

Berlín, Xics de Granollers

Brussel·les, Castellers de Vilafranca

Ginebra, Xiquets de Reus

Lisboa, Castellers de Sants

Londres, Colla Joves dels Xiquets de Valls

París, Colla Vella dels Xiquets de Valls

També s'aixecaran castells a Barcelona, a càrrec dels Castellers de la Sagrada Família (Plaça Gaudí) i dels Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell (Plaça Sant Jaume). Així mateix, totes aquelles colles que ho desitgin podran sumar-se al projecte aixecant castells a les seves poblacions sota el lema "Catalans want to vote / Volem votar".

Aquest esdeveniment  està impulsat per Òmnium Cultural amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Com ja s'ha comentat, també s’ha creat un verkami per ajudar a finançar l’esdeveniment i permetre així la col·laboració de la societat civil en el projecte.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid