CATALANOFÒBIA
Alfonso Rus “amenaça” amb els Països Catalans

El PP del País Valencià segueix fent declaracions catalanofòbiques amb l’esperança que aquest tipus de campanya els ajudarà a guanyar les eleccions autonòmiques de l'any 2015

30/03/2014 Política
El dirigent del PP del País Valencià Alfonso Rus “adverteix”que si a les properes eleccions autonòmiques  el PP no guanya per majoria absoluta el PSPV, Compromís i EU faran un tripartit i “la nostra Comunitat es passarà a dir Països Catalans, parlarem català, ens deixaran la Comunitat feta un desastre i no ho podem consentir”.

Rus és conegut per la seva catalanofòbia. En una ocasió va  afirmar que els professors del País Valencià que parlen un català “massa normatiu” són uns “gilipolles” i en una altra  va  negar-se a fer un minut de silenci perquè el mort era català. De fet el dirigent del PP és conegut per fer tot tipus de declaracions polèmiques i populistes i casualment ahir va escenificar una simulacre de conflicte amb el govern espanyol quan va afirmar que "alguna cosa haurem de dir-li al Govern d'Espanya perquè aquí no som de genoll en terra" en referència al dèficit fiscal que pateix el País Valencià. El 1995 després d'aconseguir arribar a l'alcaldia de Xàtiva va adquirir cert  renom per la seua invitació a la Casa Reial perquè el Príncep Felip acudís a Xàtiva a demanar disculpes per l'incendi de la ciutat pel seu avantpassat Felip V. A canvi, Alfonso Rus oferia adreçar el quadre de Felip V que penja cap per avall al museu municipal de la ciutat.