Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindical
El sindicat CSC participa a la Setmana anticolonialista de París

Carles Sastre va participar en aquestes jorndes com a representant de la Confederació Sindical Catalana (CSC), explicant el procés català cap a la independència

27/02/2014 Laboral
Carles Sastre, de la Confederació Sindical Catalana (CSC), Carles Sastre, de la Confederació Sindical Catalana (CSC),

La I-CSC va participar el passat 23 de febrer a la Setmana Setmana anticolonialista celebrada a París dins de la jornada organitzada per la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat (PSNSE) de la qual la CSC n'és organització fundadora.

El secretari general de la CSC, Carles sastre, va fer una intervenció en la qual explicà el procés democràtic cap a la independència que s'està produint a Catalunya.

A la jornada van participar-hi, a banda de la CSC en representació dels Països Catalans, organitzacions sindicals d'altres nacions colonitzades per l'Estat francès com ara el País Basc, Guadalupe, Kanaky (Nova Caledònia), Còrsega i Bretanya.

Sastre va exposar en la seva intervenció que els catalans "Sabem que tenim una majoria política, tenim una majoria qualificada del nostre parlament a favor i estem segurs que també tenim una majoria social important."

També va assenyalar que "Allò que ens podria diferenciar del procés escocès és la negativa més absoluta de l'Estat Espanyol a parlar-ne. Estan intentant ofegar-nos financerament, estan atacant els mitjans de comunicació en català i estan usant tots els mitjans per acabar amb el model d'immersió lingüística, a Catalunya l'escolarització és en català, el català és la llengua vehicular, això vol dir que les assignatures com matemàtiques o ciències naturals són en català, i això no ha plantejat mai cap problema social, la immersió lingüística ha estat de sempre garantia de cohesió social. Hores d'ara qui ho qüestiona és la dreta espanyolista, qui vol generar conflicte amb la llengua és la dreta espanyolista."

En la seva intervenció, Sastre també va explicar als participants assistent que "Hem arribat ja a un punt de no retorn social. La sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de l'any 2010 marca un punt d'inflexió. Ningú entén que no puguem tenir articles que si hi ha a altres Estatuts, ells sí i nosaltres no. Del 2009 al 2011 hi ha hagut un seguit de consultes populars sobre el dret a la independència, hi ha hagut manifestacions que han mobilitzat a més d'un 10% de la població, d'un total de 7,5 milions d'habitants."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid