Salut
Les noves urgències de l’Hospital de Can Ruti, no es poden obrir per falta de pressupost

Les urgències estan saturades, hi ha llits on hospitalitzar els malalts, però estan tancats.

14/01/2014 Salut

La Direcció de Can Ruti de Badalona afirma, segons el sindicat CATACCTS, a les reunions amb la Junta de Personal, no pot comptar amb el pressupost ni el personal necessari per obrir les urgències noves, ni per obrir els llits tancats per les retallades.

Tant CATACCTS com l’Àgora Ciutadana de Badalona no entenen que amb tots els diners gastats en obres noves i en l’adquisició de nou material, ara no hi hagi pressupost per personal, no és necessari inaugurar ni estrenar res si no es pot posar en funcionament i només serveixi per fer la foto dels polítics.

Els malalts esperen llargues cues per ser atesos a urgències, quan son atesos se’ls destina a compartir un box que s’ha dissenyat per ser individual, i que després de llargues esperes, en alguns casos fins a tres dies, aconsegueixen llit a alguna planta d’hospitalització.

El personal treballa saturat de feina tots els dies, atenent malalts per sobre de les seves possibilitats i deixant-se la seva pròpia salut a l’intent.

Per això demanen l'obertura de la totalitat de llits tancats per les retallades i la totalitat dels serveis de les noves urgències amb la dotació del personal necessari per donar un servei de qualitat als pacients.

El professionals sanitaris de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona asseguren que “volem donar un servei de qualitat als usuaris, però que no se’ls deixa”.