Alliberament Nacional
Constitució de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat
21/12/2013 Política
Dimcres passat a la seu comarcal de la Unió General de Treballadors –UGT a Cornellà, es va constituir oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat. En aquesta reunió s’ha aprovat l’adhesió al Manifest presentat al Parlament de Catalunya, anomenat Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

D’acord amb l’esperit i les línies mestres d’aquell Pacte s’ha creat la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat (TPDD), amb l’objectiu de treballar per fer possible la màxima coresponsabilitat de tota la ciutadania de la comarca en la defensa de la voluntat de la majoria de ciutadans de Catalunya de decidir sobre el seu futur institucional mitjançant una consulta democràtica, és a dir, del Dret a Decidir.

El Baix Llobregat és una comarca de més de 800.000 habitants, d’orígens diversos, tots ells catalans, que han de fer sentir la seva veu a favor del dret a votar, un dret que va lligat també amb la voluntat de millorar el benestar social de la ciutadania.

Les institucions i entitats adherides a la TPDD del Baix Llobregat es comprometen, en l’àmbit propi de cada una d’elles a endegar iniciatives per tal de promoure la conscienciació ciutadana i fer pedagogia per reclamar l’exercici del Dret a Decidir de tots els catalans i catalanes.

Aquesta constitució ha estat un èxit atès que en 15 dies d'informació ja s'han adherit 10 partits polítics, els 5 sindicats més representatius de la comarca, així com entitats com ANC, Omniun, Sumate, Centre d'Estudis Comarcals, la Federació d'Associacions de Veïns, Unió de Pagesos i d'altres.

Els ajuntaments han començat el procés de presentar mocions d'aprovació. Fins avui tenim El Prat de Llobregat i Torrelles de Llobregat. En el camp municipal, només entre Cornellà i Sant Climent hi han adherides 65 entitats.