Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Jubilats per Mallorca va retre homenatge als glosadors de l'Illa

Un centenar de persones van gaudir de valent al restaurant Can Blau als tres combats de quatre glosadors cada un, que va suposar una fita important en la història del glosat a Mallorca.

20/10/2013 Cultura

Divendres passat, Jubilats per Mallorca va retre homenatge als glosadors de Mallorca per la seva contribució a la conservació i desenvolupament de la cultura de Mallorca i la llengua catalana, eina que els serveix com a principal instrument de la seva tasca cultural.

També per la seva defensa de la identitat del poble mallorquí davant els atacs dels governants actuals que voldrien esborrar els nostres senyals d’identitat.

Reproduïm les paraules d’un soci:

“Allò que ahir vàrem viure a Can Blau jo no ho havia viscut d'ençà que som soci de Jubilats per Mallorca. Si sensacional va ser la intervenció d'en Felip Munar, la d'en Mateu Mates, Xurí, és mala d'explicar en poques paraules, segurament ni si en fes servir moltes, i encara no sé si la resta de companys glosadors podran millorar els glosats d'ahir. Supòs que el moment actual, el compromís dels glosadors, i la força que hi posaren, i la ràbia dels socis de Jubilats per Mallorca que ahir eren presents a la sala, tot a la una, va fer esclatar l'ambient, ple de sentiments.”

Un altre soci va explicat el següent:

“No vaig poder evitar emocionar-me i avui encara em durava el sentiment. Vos puc assegurar que en sortir els socis del local, no vaig ser l'únic que no va poder evitar mostrar el sentiment emocionat.”

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid