Debat
El Grup Blanquerna organitza unes jornades sobre el lema "300 anys després, la llibertat"

L'entitat és una escola de pensament constituïda els anys 80 i que enguany s’ha refundat com a think tank sobiranista

02/10/2013 Política

De l'11 al 13 d'octubre, el Grup Blanquerna orgamitza XXVII Seminari sota el títol "300 anys després, la llibertat" a l’Arenal de Llucmajor.

El primer dia de les jornades es comptarà amb la presència de Josep Rull (CiU), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (IV) i Quim Arrufat (CUP) que explicaran el procés d'independència que es viu a Catalunya.

A l'endemà, el debat se centrarà sobre "Quin nou Estat necessiten les Illes Balears?", amb la participació de Francina Armengol (PSIB), Manel Carmona (EU), Biel Barceló (PSM), David Abril (IV), Josep Melià (PI) i  Joan Lladó (ERC).

L’organització d’aquesta trobada va a càrrec del Grup Blanquerna, una escola de pensament constituïda els anys 80 i que enguany s’ha refundat com a think tank sobiranista. El president de l’entitat, Tomeu Martí, ha explicat que, a banda d’aquestes taules rodones, “destaca la participació en el Seminari de Marc Gafarot i Xavier Solano, dos experts en política internacional, que exposaran els casos de Bèlgica i Escòcia, respectivament”.

Durant el cap de setmana també es presentaran dues campanyes: una d’internacional, batejada ‘Un milió de signatures per l’autodeterminació’, de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC); i #sompaïsoscatalans, una iniciativa que treballa per la unitat cultural, lingüística, econòmica i política dels Països Catalans.

Completen el programa la conferència "El mallorquinisme cultural i polític a l’inici d’un nou cicle", a càrrec de Damià Pons i les presentacions dels llibres "El fracàs d’Espanya" i "No tots els mals venen d’Almansa" a càrrec dels seus autors l’exsenador Pere Sampol i Antoni Rico.