Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Sant Pere de Riudebitlles homenatja el militant independentista Xavier Romeu

Romeu fou un notable lingüista i escriptor, així com dirigent del PSAN i impulsor dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans

15/09/2013 Història

La vila penedesenca de Sant Pere de Riudebitlles va retre homenatge ahir a l'escriptor, lingüista i militant independentista Xavier Romeu i Juvé amb motiu del trentè aniversari de la seva mort.

Xavier Romeu fou un notable lingüista i escriptor, així com dirigent del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) i impulsor dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC).

La jornada, organitzada per la CUP, va consistir en una taula rodona titulada "Xavier Romeu i l'esquerra independentista: no perdre el passat per mirar al futur". Un debat que va comptar amb la presència del diputat de la CUP David Fernàndez; Quico Romeu, germà de Xavier Romeu; Albert Botran, historiador, militant de l'MDT i autor del llibre Unitat Popular. La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres; Josep Maria Solé Soldevila, historiador i membre d'Endavant OSAN i Lluís Auber, company de militància de Romeu al PSAN.

Després de l'acte es va realitzar una ofrena foral a la tomba de Xavier Romeu al cementiri de Sant Pere de Riudebitlles.

Romeu, intel·lectual i militant independentista

Xavier Romeu va ser un filòleg i escriptor, membre del PSAN del 1978 al 1983, responsable del seu Comitè Central i Executiu, i cap de llista per la circumscripció de Tarragona del BEAN a les eleccions estatals de 1979. També va ser presentador de l'acte independentista al fossar de les Moreres el 1977 i impulsor de la creació dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), quan el PSAN va optar per treballar dins l'estratègia independentista.

El PSAN recupera l'obra part de l'obra de Xavier Romeu

El PSAN ha recopilat al seu web un conjunt d'articles de Romeu, escrits entre els anys 1976 i 1983.  També recull un bibliografia de la seva obra literària. A la secció del web Simposi Xavier Romeu – 5 i 6 de juliol 2013 – Espai VilaWeb de Barcelona s'hi poden trobar nombrosos escrits de Romeu i l'agenda del simposi que es realitzarà aquest juliol a l'Espai Vilaweb.

Coincidint amb la mort de Xavier Romeu, al juliol es va realitzar a l'Espai Vilaweb un simposi per recordar la figura d'aquest pensador independentista, uns actes organitzats pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) i la Societat Coral El Micalet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid