Ensenyament
Bauzá no acata la decisió judicial i per decret imposa la TIL

Davant un govern que no respecta les decisions judicials i es fa les lleis a mida, l’STEI crida els docents que encara estan indecisos a secundar la vaga indefinida

06/09/2013 Educació

Mentre la comunitat educativa estava satisfeta per la paralització cautelar del calendari d'aplicació del decret de llengües (TIL) que avui havia anunciat el Tribunal Superior de Justícia de Balear (TSJB),  el Govern balear ha aprovat un decret perquè el Tractament Integrat de Llengües (TIL) es posi en marxa a partir del pròxim divendres, data d'inici del curs 2013-2014.

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, assegura que s'acata la decisió judicial, però considera que la mesura cautelar és per una qüestió de procediment i no de contingut, per aquest motiu han fet el decret. A més a més, ho fant pels "nostres infants".

Indignació al si de la comunitat de educatiu.

"Bauzá és un dictador que fins i tot passa dels tribunals", eren alguns comentaris que es deien "en petit comitè"a les seus dels sindicats aquest matí.

Per la seva banda, el Grup Parlamentari MÉS considera que el nou decret llei anunciat pel Govern per imposar el TIL aquest curs escolar és “un atac a la democràcia, una aberració que demostra una actitud profundament antidemocràtica i tirànica”, en paraules del diputat Antoni Alorda. El decret llei d’avui és per sortejar la suspensió cautelar de l’aplicació del TIL, que havia estat dictada avui pel TSJIB en resposta al recurs interposat pels sindicats docents.

El Grup MÉS manifesta la seva perplexitat i indignació davant l’actitud del Govern, que suposa un clar desacatament de la decisió judicial del TSJIB. “És molt greu, Bauzá vol imposar el TIL sí o sí, de manera autoritària, passant per damunt dels jutges”, diu Alorda. El diputat afirma que el PP “duu fins al paroxisme la figura del decret llei, i se’n riu de les institucions i de les regles democràtiques”.

Des de la coalició ecosobiranista avancen que reaccionaran “per totes les vies polítiques, jurídiques i fins i tot penals que siguin necessàries” contra aquest nou decret, que qualifiquen d’“il·legal”. També estudiaran si la seva aprovació pot constituir un delicte de prevaricació.

Davant la decisió del TSJIB de suspendre cautelarment l’aplicació del TIL, el Grup MÉS havia demanat la dimissió de la consellera Joana Maria Camps i del seu conseller a l’ombra, Guillem Estarellas.

L’STEI fa una crida la vaga Indefinida sigui unn èxit

Davant l’anunci d’un possible decret llei imposat, i davant un govern que no respecta les decisions judicials i es fa les lleis a mida dels seus interessos partidistes i d’esquena a l’opinió de mestres i especialistes de la nostra Universitat, l’STEI crida els docents que encara estan indecisos a secundar la vaga indefinida convocada a l’ensenyament públic i privat concertat per a l’inici de curs 2013-2014.

També fa una crida a la societat civil a fer costat als mestres i professors que estam disposats a moure’ns i a perdre una part important del nostre sou, o el seu sou complet per defensar una educació de qualitat, inclusiva i en català que garanteixi la cohesió social i l’aprenentatge de les dues llengües oficials. Dia 10 de setembre l’STEI ha convocat una reunió de sindicats, entitats i partits polítics a la UIB a les 17.30h a l’edifici Ramon Llull per preparar una mobilització conjunta, majoritària i unitària a favor de l’educació de qualitat per als nostres infants i joves i a favor de l’ensenyament en català.