Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
festes alternatives
Primeres Festes Anticapitalistes de Mataró

Organitzades amb la col·laboració de la Federació de Veïns de Mataró. Per a fer-ho possible han decidir encetar  un procés de micromecenatge online a través de la plataforma totsuma.cat.

09/07/2013 Cultura

El 13, 14 i 15 de setembre es podrà gaudir a Mataró de les Primeres Festes Anticapitalistes. Unes jornades de tallers, debats i concerts per a treure el poble dels models de festa basada en el consum i el capitalisme a les que s'està acostumats.

Després de deu anys de les fires joves de Mataró, un col·lectiu persones vinculats als moviments populars de la ciutat han decidit organitzar-se per a portar als carrers una alternativa a l'oci de la ciutat. Reclamen la defensa dels  carrers no com una marca per a vendre sinó com un espai de trobada "on reconèixer-nos per a compartir assajar i crear alternatives reals al sistema social, polític i econòmic actual".

Així, des de l'autogestió i des d'una perspectiva anticapitalista i integradora de diferents moviments de "la ciutat de les estafes," pretenen fer unes jornades de tallers, debats i concerts per a treure el poble dels models de festa basada en el consum i el capitalisme que hi ha al darrere. Per altra banda també creiem necessari i imprescindible enfortir el teixit associatiu transformador de Mataró i crear xarxes amb la resta de col·lectius i persones.

Per a aquestes primeres festes, organitzades amb la col·laboració de la Federació de Veïns de Mataró, proposen fer una cercavila pels carrers de la ciutat amb el pregó inicial de les festes, seguit d'actuacions de circ, dansa, concerts, tallers, debats, fira d'entitats, sopar popular i altres esdeveniments que ajuden a mantenir l'esperit anticapitalista que volem aportar al projecte.

Per a fer possible la gestió d’aquestes festes, es va decidir encetar des del passat 5 de juliol un procés de micromecenatge online a través de la plataforma totsuma.cat. La suma total a la que es vol arribar són els 2000 euros en 44 dies. Cada aportació rebrà un petit obsequi a canvi depenent de la quantitat que cada mecenes pugui assumir.

També s'ha organitzat una panera solidària amb les festes. La panera consisteix en un tiquet de sopar per a 2 persones a l'Atzucac, un llibre de 'L'hora dels voltors' signat per l'autor, un llibre de 'RT#15M Connectades a la xarxa coordinades a les places', CD d'Ebri Knight 'La palla va cara' signat, CD de Kronstadt, CD de Los Ignorantes, 1 any de subscripció a La Directa, Calendari de Picadits 2013, Samarreta dels 15 anys de l'Atzucac... i més sorpreses. El sorteig d’aquesta panera és farà durant els concerts del dissabte 14 de setembre.

És per això que demanen la difusió del projecte i la participació de la gent per a fer possibles aquestes festes autogestionades i populars i que, d’aquesta manera, puguem consolidar-les de cara a poder realitzar-les cada any amb els beneficis obtinguts de l’anterior.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid