Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L’ANC aposta per una Llei de Consultes de caràcter vinculant

El moviment popular també demana celeritat perquè el poble “fa temps que l’espera”

23/07/2013 Política
Llei de Consultes amb resultats vinculants i màxima celeritat per poder convocar la consulta al més aviat possible. Aquestes han estat les principals apostes que la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha expressat en la compareixença que ha dut a terme aquest matí a la Comissió d’Afers Institucionals amb relació al Projecte de llei de consultes populars no referendàries.

Forcadell ha recordat la voluntat dels catalans de poder decidir lliurement el seu futur expressada ja amb les consultes sobre la independència que es van celebrar a més de la meitat dels municipis del país. “Per a nosaltres sobirania i democràcia van indefectiblement unides”, ha explicat Forcadell, que ha afegit que és “des d'aquesta perspectiva que ens felicitem pel fet que el nostre Parlament vulgui aprovar una llei que dóna veu al poble”. Tot i això, la presidenta de l’Assemblea ha expressat que aquesta “és una llei que arriba tard, el poble s'ha avançat, fa temps que l'espera”.

En aquest sentit, Forcadell ha dit que per l’ANC “cal redactar aquesta Llei de manera que l'endemà de la seva aprovació ja es pugui convocar la consulta”; i ha considerat “essencial” que “els resultats de la consulta puguin ser vinculants”.

Legalitat

Forcadell ha deixat clar que no és objectiu de l’Assemblea determinar si la proposició de llei “està d'acord o no amb la legalitat vigent” ja que l’ANC entén que “la Democràcia determina la Llei i no la llei la democràcia”. “La legalitat ha d’estar al servei de la democràcia i la sobirania popular. De no ser així, les dones encara no tindríem dret a vot o els joves encara estarien obligats a fer el servei militar” afegia Forcadell al torn de preguntes.

“Els prego que s’afanyin, que convoquin la consulta al més aviat possible perquè el poble no els torni a passar al davant. Donin la veu al poble que fa molt de temps que els ho està demanant”, ha conclòs Forcadell en la seva compareixença.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid