Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
Comença a Espolla l’11a Trobada de cantadors i la 2a Escola d'Estiu de Glosa
17/07/2013 Cultura

Avui comença a Espolla (Al Empordà) l’11a Trobada de Cantadors d'Espolla i de la segona de l’Escola d'Estiu de Glosa. Durant aquests anys, la Trobada ha esdevingut un referent ineludible de la cançó improvisada al nostre país. Les múltiples variants d’aquest gènere (corrandes, garrotins, jotes, cançó de pandero, romanços i altres) s’han mantingut durant decennis a diferents àrees dels Països Catalans, com una de les mostres més característiques de la nostra tradició oral col·lectiva.

I amb el programa d’activitats proposat volem contribuir al seu coneixement per part d’un públic cada cop més ampli. Pel que fa a l’Escola d’ Estiu de Glosa, en la present edició s’estudiarà la jota, gènere de cançó molt popular al País Valencià, l es Illes Balears i el sud de Catalunya.

L’acte que iniciarà els quatre dies de durada de la Trobada i de l’Escola serà la conferència “Què dius? Miranius. Què deies? Miraneies, i altres respostes rimades”, a càrrec de l’escriptor i divulgador del llenguatge Ramon Solsona. L'acte de cloenda serà dissabte amb el concurs de glosadors, com cada any.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid