Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
S'anuncia la CUP-València per transformar la ciutat des del projecte independentista

La CUP anuncia a la Ciutat de València la presentació d'aquesta candidatura i valora que és el moment "d'una alternativa política no només al carrer sinó a les institucions"

16/06/2013 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s'ha fet present a València per presentar-se públicament com una força municipalista, i ho farà amb el nom d'Aternativa per València-Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Aquesta proposta està sorgida dels moviments populars de la ciutat i de l'independentisme valencià "per transformar una ciutat cada dia més fosca".

Natxo Calatayud, com a portaveu de la CUP de València, des de la plaça Viriat de la ciutat ha valorat en declaracions als mitjans aquest anunci de l'aparició de la candidatura independentista. En aquest sentit ha explicat (notícia Vilaweb.cat) que l'agrupació decidirà en un futur i assembleàriament si concorreran a les pròximes eleccions municipals a la ciutat, i si es valora que és el moment "d'una alternativa política no només al carrer sinó a les institucions".

 

Arrufat: "una suma per estructurar un espai polític"

L'acte polític amb què es va portar a terme aquest anunci va comptar amb la presència del diputat al Parlament de la CAC Quim Arrufat, del portaveu d'Amaiur al Congrés espanyol Xabier Mikel Errekondo i diferents representants del teixit popular del País Valencià. Durant l'acte també s'hi van fer actuacions infantils, muixerangues i dolçainers i les actuacions de l'actor Sergi López recitant el poeta Vicent Andrés Estellés, així com un petit concert de Feliu Ventura i Borja Penalba.

El diputat al Parlament de la CAC per la CUP, Quim Arrufat, va explicar que la formació dóna suport al projecte de València perquè la presència de l'esquerra independentista ha estat continuada "i sempre hem mirat a veure quan consideraven ells que era necessària". També es va congratular que hagi arribat l'hora que a la ciutat de València es doni "una suma per estructurar un espai polític."

 

"Estem començant a construir i teixint ponts, comencem ara a tenir eixe debat polític"

Natxo Calatayud, com a portaveu de la CUP-València, va definir el projecte com "una eina municipalista, que naix des del moviments socials i des de l'esquerra independentista, de baix cap a dalt, per transformar aquesta ciutat enfosquida, per remoure consciències i donar respostes i propostes des d'eixa esquerra independentista i els moviments socials". Segons LaVeuPV, que ha va el seguiment de la pesentació, Calatayud també va deixar clar que la marca i l'ADN d'aquesta proposta són "radicalment anticapitalisites i desacomplexadament independentistes, creiem en els Països Catalans com a marc de construcció nacional, no hi ha cap opció que ens discutisca i puga competir amb nosaltres amb eixos posicionaments".
 
Sobre una futura candidatura en les eleccions a la ciutat, Calatayud ha explicat que la formació "no tenim res a perdre, ho volem absolutament tot, desacomplexadament" però ha deixat la decisió en mans de l'assemblea perquè "som nosaltres els que marquem l'agenda política, hui estem començant a construir i teixint ponts, comencem ara a tenir eixe debat polític."
Per al portveu de la candidatura independentista haver escollit València "no és per una decisió estratègica sinó perquè hi ha moviments socials i casals que lluiten des dels barris, amb alternatives i tot això ha arribat el moment que s'unisca amb una alternativa comú."
 
Imma Milán, també portaveu de la CUP-València, va exposar que la ciutat es tracta de "la segona capital dels Països Catalans, sembla com un mirall de com anirà el moviment, però tenim present que venim d'un moviment independentista amb presència a tot el País Valencià".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid