Enllaçats
Els Països Catalans, enllaçats per la llengua

S'han fet actes i accions simbòliques a Palma, Sóller, Ciutadella, Eivissa, Perpinyà, Andorra, l'Aguer, Girona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Franja de Ponent, Castelló, València, Elx, Alacant, Fraga, etc.

10/03/2013 Llengua

La revolta dels "Enllaçats per la llengua", nascut ara fa un any a les Illes va travessar ahir la Mediterrània i va reunificar la nació en una jornada reivindicativa per fer front a l'ofensiva contra el català.

Les entitats organitzadores que des del 15 de desembre treballen preparant aquest acte unitari arreu de tots el Països Catalans (STEI, Assemblea de Mestres i Professors en català-Illes Balears, OCB i Escola d’Estiu de Mallorca) van valorar molt positivament la jornada per la seva força en la unitat d’acció donada per primer cop i per la voluntat explícita de donar-li continuïtat amb la creació d’una Coordinadora Unitària d’Entitats, mentre aquests atacs a la llengua, la cultura i el país continuïn.

Tot i que durant la setmana s'han fet diversos actes arreu del país, ahir es van concentrar la majoria per visualitzar simultaneitat al conjunt de la nació. La jornada començava amb ciutats com Sóller plena de llacets enganxats i un llaç simbòlic a l'entrada del túnel.

Cap  a les 10 del matí, es va renunir el Consell Social de la Llengua Catalana sota la presidència honorífica de la filòloga Aina Moll, president de l’OCB Jaume Mateu, Rosa Calafat en representació de la UIB, Damià Pons com a fundador del Consell Social de la Llengua i M. Antònia Font de l’STEI com a una de les entitats impulsores de la campanya. A l'acte, van assistir diverses organitzacions i entitats de les Illes. A la reunió,  es va subscriure el Pla de Normalització Linguïstica aprovat en una de la darrera reunions del Consell Social de la Llengua.

Al migdia, gairebé un miler de persones es van concentrar a les portes del Consolat de Mar, seu de la presidència del govern, on la filòloga Aina Moll va ser l’encarregada de llegir el manifest. (vídeo de TV3)

A Barcelona, a la plaça del Rei, centenars de persones van formar un llaç. Isona Passola i Blanca Serra van el manifest de la campanya. (vídeo de TV3).

També hi van haver actes a Menorca, Alguer, Barcelona, Malvarrosa (València), cadena humana a Elx, Andorra, Castellet de Perpinyà (vídeo de TV3), Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, Girona, València, Alacant, Castelló, L'Hospitalet de Llobregat. El facebook d'Enllaçats per la llengua ha recollit un munt de fotografies dels actes celebrats.