Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets social i serveis públics
Cadenes humanes pels drets socials a Barcelona i Badalona

A diverses poblacions catalanes avui diumenge s'hi han convocat mobilitzacions en defensa dels serveis públics (educació, sanitat) i pels drets socials. A Badalona la mobilització ha estat especialment significativa

03/03/2013 Política

Milers de persones han format cadenes humanes en diverses poblacions catalanes, amb una especial mobilització a Barcelona i Badalona, en contra de les retallades i en defensa de l'escola pública i la sanitat. Alguns mitjans han comptabilitzat més de 5.000 persones, que han realitzat una cadena unint les mans des de Sant Adrià de Besòs fins a Montgat, seguint la convocatòria de més d'un centenar d'entitats en contra de les retallades en sanitat, educació i serveis socials dels governs autonòmic i espanyol.

La convocatòria de Badalona també protestava contra la reforma laboral i en defensa del dret a l'habitatge, convocats a través de la campanya "3 del 3 pels nostr3s dr3ts". En aquesta ciutat la mobilització ha comptat amb una important presència de la CUP i Arran de Badalona i mobilitzats dins de plataformes més àmplies com l'Assemblea Groga i d'AcampadaBCN.

A Barcelona, una de les cadenes humanes estava convocada per l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes (AMPA) de l'Escola Fluvià del Poble Nou, on un centenar de pares i mares, alumnes i professors, molts d'ells amb samarretes grogues amb el lema "SOS Escola Pública", han clamat a favor de l'escola pública.

El manifest "Totes i tots pels nostres drets"

El manifest unitari que ha fet possible aquesta mobilització al Barcelonès Nord plantejava sumar  "mobilitzacions sectorials, amb la intenció de superar totes les fronteres. Una acció que visibilitzi gràficament que som una única ciutat, relligada, i que totes i tots, amb la nostra diversitat ideològica, funcional, de procedència, cultural, lingüística, d’edat, de diversa condició econòmica, laboral, social, educativa, sanitària o d’habitatge, totes i tots som i fem Badalona, i reclamem que s’aturin les retallades als nostres drets, que s’aturin els abusos, els espolis i la mala gestió de la crisi, una mala gestió que augmenta desigualtats, afectant negativament als drets de la majoria social, popular, mentre la impunitat empara encara als qui s’hi enriqueixen o perverteixen la democràcia."

Durant la mobilització d'aquest matí, Lluís Marco ha llegit també un manifest unitari a la Pl. Països Catalanas de Badalona durant l'acte de cloenda.

La cadena humana d'avui ha estat interpretada com tot un èxit de mobilització, que ha superat de llarg els precedents anteriors per intentar dinamitzar les reivindicacions de diferents sectors afectats per les retallades, els desnonaments i l'atur.

Valora
Vídeos
Cadena humana a Badalona en defensa dels drets socials (03.03.2013)
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid