Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
La CUP-AE lamenta la col·laboració espanyola en la persecució política del moviment kurd

Arran de la detenció aquesta setmana de 6 militants del moviment kurd a diferents indrets de l'Estat Espanyol, incloent Barcelona, la CUP vol reiterar la seva solidaritat amb la lluita del poble kurd.

14/02/2013 Internacional

Les detencions es van produir simultàniament a França i a l'Estat Espanyol, coincidint amb la visita del Ministre de Relacions Exteriors de Turquia a França. Són unes detencions, per tant, que responen a una motivació política i diplomàtica. Aquestes es donen un mes després que tres activistes kurdes fossin assassinades impunement a França, malgrat que l'activisme kurd està permanentment sota control de la policia i els serveis secrets. Els detinguts, als quals s'ha anomenat "cèl·lula terrorista", se'ls acusa d'extorsió i suport logístic a l'organització PKK, partit considerat terrorista per la legislació europea, per indicació de Turquia.

La CUP ha traslladat al poble kurd la seva solidaritat i la seva disposició a col·laborar. A finals de febrer rebrà una delegació del moviment kurd de Turquia al Parlament de Catalunya per analitzar l'estat de les negociacions de pau entre Turquia i el moviment d'alliberament kurd, així com les darreres onades repressives a Europa.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid