Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Declaracio Sobiranista
Milers de persones es concentren arreu de Catalunya per donar suport a la Declaració

Les places de centenars de municipis han acollit les concentracions convocades per l’ANC i l’AMI, que també han comptat amb el suport de l'MDT i en alguns indrets de la CUP i Arran

24/01/2013 Política

L’aprovació de la Declaració de Sobirania al Parlament de Catalunya ha donat pas a centenars de concentracions fetes arreu de Catalunya convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La mobilització, que s'ha sumat a la que es va a dur ahir a terme a les portes del Parlament al migdia, va servir per donar suport a la Declaració, un “pas indispensable en el camí cap a la independència”, i per marcar el punt d’inici en la campanya pel ‘Sí’, amb el qual l’ANC vol arribar a tots els racons del país per convèncer als indecisos de la necessitat d’esdevenir un Estat independent.

Milers de persones van participar a les concentracions, en què es va llegir un manifest que afirma que “la Declaració és transcendental ja que ningú, des de l’estricta aplicació del dret internacional, ja no podrà negar a Catalunya l’exercici del dret a l’autodeterminació”. El text també remarca la “ferma voluntat que el Parlament de Catalunya convoqui, tan aviat com ho consideri convenient i no més enllà del 2014, el referèndum”, i fa una crida a la ciutadania a “col·laborar en el procés d’independència i participar activament en la campanya per a ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi”.

Unes 2.000 persones es van concentrar a Barcelona, on el periodista Vicent Partal ha llegit el manifest; a Vic han estat un miler els concentrats, mentre que a Girona i Tarragona n’hi ha hagut centenars. A Sant Cugat es va aprofitar la jornada per fer onejar l’estelada a l’Ajuntament, i a d’altres municipis com Balsareny es va encendre una estelada d’espelmes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid