Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
La CUP-AE demanarà a Xavier Trias i TMB la readmissió d'Andreu de Cabo

La formació denuncia que "TMB és una trista metáfora del país" i que "hi posaran la lupa"

14/01/2013 Política
Els diputats de la CUP-AE dialogant amb els treballadors de TMB al Parlament Els diputats de la CUP-AE dialogant amb els treballadors de TMB al Parlament

Aquest matí els tres diputats de la CUP-AE s'han reunit al Parlament de Catalunya amb una ampla delegació dels treballadors i treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per abordar el conflicte laboral que es viu a l'empresa, les retallades que afecten al transport públic i el futur amenaçador sobre la mobilitat social.

Amb posterioritat a la trobada, i en compareixença conjunta, la CUP ha manifestat que TMB "és una trista metàfora del país que tenim: ataca els drets socials de la plantilla mentre els seus directius tenen pensions de luxe i salaris estratosfèrics; retalla i anul·la línies de transport públic mentre decreta la persecució sindical; apuja les tarifes tres cops en un any mentre recol·loca dirigents i polítics i alhora manté una opacitat permanent sobre els salaris del 603 càrrecs que –fora de conveni– conformen l'equip directiu".

Acomiadament nul

En aquest sentit, la CUP ha manifestat que "demà mateix es posarà en contacte amb l'alcalde Xavier Trias i el president de TMB, Joaquim Forn, per demanar una reunió on abordar l'acomiadament del sindicalista Andreu del Cabo i les denúncies per 'vagues il·legals' que ha impulsat l'empresa" i que assistirà, solidàriament, a les cites judicials que es produiran els propers 22 de gener i 7 de febrer. En allò referent a l'opacitat de TMB, la CUP ha manifestat que "ja té la lupa posada en TMB i que exigeix absoluta transparència en la retribució i justificació d'un equip directiu conformat per 603 persones" i que "es manté alerta davant les directrius europees que, en un futur, pretenen consolidar la privatització del transport públic de superfície".

Finalment, la CUP ha volgut insistir que "la lluita dels treballadors de TMB, una referència sindical i social ineludible que fan d'aquest país un país millor i més just, demostra que contra la pandèmia de la por que ens volen imposar el millor antídot és la dignitat".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid