Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Continuen les tancades a l'hospital de Sant Pau i el Parc Taulí

Avui és possible que s'acordin noves accions reivindicatives entre les quals s'estudia tornar a organitzar acampades en altres centres i fins i tot convocar una vaga.

02/01/2013 Política

Els treballadors dels hospitals de Sant Pau de Barcelona i del Parc Taulí de Sabadell han passat el cap d'any en els seus respectius centres, mantenint així la protesta contra les retallades. La tancada a l'hospital de Sant Pau es va iniciar el passat 29 de novembre i al Parc Taulí, l'11 de desembre.

Avui, hi ha convocada una reunió amb els comitès d’empresa d’altres hospitals amb l'objectiu de fer una valoració de la situació i elaborar una estratègia d’acció conjunta.

Tot i així, els treballadors de l'Hospital de Sant Pau pensen mantenir la protesta, ja que no tenen cap intenció de renunciar a les seves reivindicacions. Pel que fa als treballadors del Parc Taulí, cal remarcar que van rebutjar l'oferta d'aixecar la protesta abans de cap d'any per part de la direcció, ja que, tot i que no es neguen a negociar, volen saber primer, quines retallades s'hauran d'aplicar durant el present any.

Els sindicats asseguren que el de Sant Pau és un hospital que ha aplicat retallades des de 2010 i que han suposat un tancament de sales i un augment de les llistes d’espera. Per la seva banda, els professionals del Parc Taulí de Sabadell, remarquen que s'han tancat els quiròfans a les tardes —1.800 intervencions quirúrgiques menys anuals—, 78 llits de planta, reducció del pressupost dels programes de prevenció del càncer, entre altres mesures.

Un mes de protestes

En aquest últim mes, els hospitals de Sant Pau, Clínic i Vall d'Hebron (Barcelona), l'Hospital General de l'Hospitalet, el Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Sanitari de Terrassa, l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, el Joan XXIII de Tarragona, el Comarcal de l'Alt Penedès, el Verge de la Cinta de Tortosa, el Santa Maria de Lleida i els de Granollers i Badalona han organitzat accions reivindicatives i fins i tot tancades com a protesta contra les retallades i en defensa de la sanitat pública.

Actualment, només l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell mantenen les acampades indefinides. Avui està previst, després de la reunió de comitès d'empresa de diversos centres sanitaris, s'acordin noves accions reivindicatives entre les quals s'estudia tornar a organitzar acampades i fins i tot convocar una vaga.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid