Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Documental
La col·lectivització obrera: la història que no ens han explicat

El documental "Economia col·lectiva. L'última revolució d'Europa" explicarà el procés de col·lectivització obrera a partir de 1936

06/12/2012 Laboral

Per primera vegada un documental explicarà el procés d’expropiació i gestió col·lectiva d’empreses i serveis públics per part dels treballadors i treballadores que va tenir lloc a partir de 1936. “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa” vol documentar tot aquest període per donar a conèixer un fet que ha quedat amagat en la història.

Una part del projecte es finançarà amb els fins ara més de 5.000 euros recaptats en la campanya de micromecenatge. Fins al 10 de desembre tots aquells que vulguin fer aportacions tindran l’oportunitat de finançar el projecte al web de verkami.

En el tràiler ja disponible a internet es pot veure un tastet del documental. A partir de testimonis directes i historiadors, es narra un fet històric de col·lectivitzacions obreres que havia de ser el primer pas cap a la socialització a tot Europa. Fa 75 anys les organitzacions obreres van prendre tot tipus d’empreses, des de barberies o cinemes fins a fàbriques, entre les quals hi havia noms tan estretègics com Telefònica, General Motors Peninsular, Campsa, Aigües de Barcelona, Cerveses Damm, Transmediterránea o Transports de Barcelona. Un total d’11.000 empreses van quedar en mans dels treballadors. La col·lectivització havia d’iniciar el camí cap a l’organització de la producció a nivell europeu per arribar fins a una socialització total.

Els inicis del projecte

El projecte comença un mes de juny, quan Eulàlia Comas i Miguel Rodríguez coneixen un testimoni que havia participat en una col·lectivització i veuen la necessitat de documentar-ho. Després de cinc mesos d’entrevistes i feina d’arxiu, els organitzadors estan a punt per començar la fase final i convertir tot el material en un documental que es farà ressò d'un fet clau en la història de primer meitat del segle passat.

Des de l’organització es fa una crida a tots els qui van participar en alguna col·lectivització o en siguin testimonis i estiguin interessats a col·laborar amb el projecte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid