Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola pública
Milers de persones s'apleguen a Barcelona en una nova mobilització contra les retallades en ensenyament

La comunitat educativa ha tornat a sortir al carrer aquest dissabte per mostrar el seu rebuig a les retallades tant de la Generalitat com del govern espanyol

27/10/2012 Res-pública

Més de 50.000, segons els organitzadors, unes 5.500 ha indicat la Guàrdia Urbana  s'han manifestat questa la tarda entre la plaça d'Urquinaona i la de Sant Jaume per protestar, un cop més, per les retallades que afecten el sector educatiu.

La marxa sota el lema "Per la dignitat i la qualitat de l'ensenyament públic" ha estat convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que compta amb el suport de sindicats, associacions de pares i estudiants.

El color groc com a protagonista

Entre els manifestants hi havia moltes famílies senceres, i un cop més el color groc ha estat el principal protagonista de les manifestacions del col·lectiu educatiu. També s'han pogut veure  pares i mares de la Plataforma 0-3 que s’oposa als canvis en el model de gestió de les escoles bressol públiques de Barcelona i alguns membres del col·lectiu de “iaioflautes”, que aquest matí ja s’havien manifestat a la plaça de Sant Jaume en el seu primer aniversari.

La mobilització se centrava en exigir, entre altres, que les substitucions es cobreixin des del primer dia i que el substitut ho sigui pel 100% de la jornada, que es disminueixi el cost de les matrícules a la universitat i que s'augmentin les beques menjador i transport.

Manifest

En un manifest unitari, els organitzadors han criticat les mesures d'ajust dels governs espanyol i català i han lamentat que "afecten molt negativament" a la qualitat dels centres públics i les condicions del seu professorat. Per aquesta raó, han lamentat que aquestes mesures "són injustes i no resolen els problemes de l'escola, sinó que els agreugen", i han reclamat que els diners públics s'utilitzin per consolidar l'educació pública i no per rescatar als bancs.

També acusen el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, de "canviar les normes de joc" en modificar la política de substitucions i lamenten que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hagi estat "tan obedient".

Valora
Vídeos
27 octubre 2012 MANIFESTACIÓ DE LA COMUNITAT EDUCATIVA
Milers de persones s'apleguen a Barcelona en una nova mobilització contra les retallades en ensenyament
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid