Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua 2012
Activitats i homenatge a Xirinacs en el Correllengua a Cerdanyola
26/10/2012 Cultura

Avui divendres continuen les activitats del Correllengua 2012 a Cerdanyola del Vallès, que es va iniciar dimecres amb un acte i un mural en homenatge a Lluís M. Xirinacs. Ahir dijous, en el marc del Correllengua, també es va realitzar un espectacle poètic a càrrec del grup Ramat de pedres al local de La Clau. Avui a les 17:30h, serà el torn de l'animació infantil amb la representació de l'espectacle Cataclown i una xocolatada a la plaça de Josep Viladomat d'aquesta localitat vallesana.

El dia central del Correllengua 2012 a Cerdanyola serà dissabte a l'espai al voltant de la biblioteca Ca n'Altimira, que acullirà una fira d'entitats, activitats, un dinar, una mostra de sardanes, balls de bastons, l’actuació de la bèstia de foc i de lluita d’espardenya, i serà l'escenari de l'arribada de la flama del Correllengua a les 11 hores.

Amb el lema Llengua, cultura i llibertat es va portar a terme la nova edició del Correllengua a Cerdanyola, que va comptar amb un homenatge al filòsof, pensador i indepedentista Lluís Maria Xirinacs. Aquest mateix dia es va confeccionar un mural-exposició sobre la vida de Xirinacs, davant l'espai on es va realitzar l'acte i que romandrà de manera pública durant tots els dies del Correllengua.

El dimecres es va inciar el Correllengua amb l'acte a càrrec Núria Roig i Esteve, de la Fundació Randa-Xirinacs, dedicada a la preservació i difusió del treball de Xirinacs, protagonitzarà l'homenatge previ a la projecció del documental "Xirinacs, de l'amnistia a la independència."  A l'acte s'hi va explicar la participació activa de Xirinacs en la lluita antifranquista als anys 70, a l'Assemblea de Catalunya, el seu paper com a candidat al Premi Nobel de la Pau en diverses ocasions, senador independent a la primera legislatura, activista per la independència o Premi Canigó de la Universitat Catalana d'Estiu.

 Roig, dinamitzadora de la Fundació Randa, va explicar que Lluís Maria Xirinacs era bàsicament "un defensor dels oprimits davant el poder" i va destacar que aquesta va ser la seva trajectòria durant el franquisme però també durant la transició i al llarg de la seva vida. En aquest sentit va explicar la defensa de l'Assemblea de Catalunya continués després de les primeres eleccions, l'amnistia als presos polítics o l'aposta per la independència "dels Països Catalans, no fragmentats". En aquest sentit, Roig considera que Xirinacs avui en dia estaria satisfet i expectant per l'actual situació política de la Nació catalana, l'actual Assemblea Nacional de Catalunya i la gran mobilització de l'11 de Setembre passat.

Durant l'acte s'hi va projectar el documental Xirinacs de l'amnistia a la independència, un treball elaborat per Xavier Montanyà i Lala Gomà, que Roig destaca com a molt important per recuperar la memòria d'aquells anys i que TV3 no va voler emetre al seu moment.

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid