Marxa
Tres poblacions del Maresme viuen la festa reivindicativa de la independčncia

Més de 250 persones van participar dissabte de la marxa popular cap a la independència que es va celebrar entre les poblacions de Canet de Mar, Sant Pol i Calella.

31/07/2012 Política
Els organitzadors d'aquesta marxa, la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, han mostrat la seva satisfacció després de comprovar l'ampli suport de la ciutadania a aquest acte concret i, en general, al procés popular cap a la independència impulsat des de la societat civil, segons informa Ràdio Calella.cat

La marxa va transcórrer des de Canet de Mar, passant per Sant Pol fins a Calella amb total normalitat per la carretera Nacional 2.

A banda de l'asfalt, la reivindicació independentista es va fer per mar amb 4 nedadors encapçalats per en James Manresa que van fer una travessia de 6 quilòmetres. Manresa considera que el món de la política participa d'aquests actes tot i que es fa amb massa correcció i el moviment l'ha de liderar la ciutadania i el poble.

James Manresa ha explicat la tècnica que va fer servir per dibuixar l'estelada nedant a Sant Pol de Mar. Un dibuix que ara es pot veure sobreimpressionat a Google Earth i que va suposar 2 quilòmetres més nedant per Manresa.

2 dels nedadors que van acompanyar al James en aquesta travessia van ser en Joan Vinyoles, de Roda de Ter i en Sergi Matas del Club Natació Calella.

Durant la marxa cap a la independència es va llegir un manifest a cada una de les poblacions implicades i es va col·locar una estelada en un lloc visible. En el cas de Calella l'estelada es va hissar a la Plaça de l'Ajuntament.

També, i per acabar l'acte, es van enlairar cap al cel dues estelades, una groga i una blava, com a símbol de llibertat. Durant l'enlairament els grallers tocaven l'estaca.