Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antiracisme
Mataró impedeix que Josep Anglada participi a Les Santes

L'Ajuntament canvia el protocol perquè el polític xenòfob no pugui assistir a l'acte més institucional de la festa major

21/07/2012 Política

Mataró impedirà que el líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, assisteixi a l'Anada a l'Ofici i Desfilada de Les Santes, l'acte més institucional de la festa major. La portaveu de PXC a Mataró va afirmar que, tal com preveu el protocol, assistiria a l’Anada a l'Ofici, que se celebra el 27 de juliol al migdia, acompanyada d'Anglada.

Aquest divendres però, el govern municipal va anunciar un canvi en el protocol de l'Anada a l'Ofici pel qual es restringeix l'acte a les autoritats, convidats oficials i comparses de la ciutat. El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va explicar el canvi en roda de premsa i va assegurar que a l’Anada a Ofici només hi participaran l’alcalde, els regidors de l’Ajuntament i els convidats institucionals, que enguany són el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell; quatre diputats del Parlament de Catalunya, i els alcaldes de Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Dosrius.

Fernàndez va dir explícitament que als acompanyants dels electes no se’ls convocarà a l’Ajuntament, sinó que podran anar pel seu compte a la Basílicia, on se’ls reservarà uns bancs perquè puguin assistir a la Missa de Mossèn Blanch. La mateixa norma de separació d’electes i acompanyants servirà per la tornada des de la Basílica fins a l’Ajuntament, coneguda com la Desfilada, i s’aplicarà també per accedir a l’Ajuntament, on posteriorment se celebra la tradicional convidada a les comparses amb motiu de la Festa Major.

Així doncs, l’accés a l’Ajuntament quedarà restringit únicament a les autoritats, els convidats oficials, les comparses i al personal municipal que aquell dia estigui de servei.

La CUP celebra l’exclusió institucional d'Anglada

La CUP ha celebrat que el govern municipal "s’hagi oposat a les exigències de PXC, refusant a convidar-lo institucionalment" i ha acceptat la solució plantejada tot i trobar a faltar "un posicionament polític de rebuig d'Anglada i la seva ideologia xenòfoba i espanyolista".

La formació avisa que vetllarà perquè l’Ajuntament de Mataró, com a institució i d’acord amb el protocol, complexi i impedeixi la presència d'Anglada i també perquè no es tornin a repetir els excessos de l’operatiu policial.

Davant l'anunci de la portaveu de PxC a Mataró de portar Anglada, la CUP va demanar a l'alcalde, Joan Mora, que es declarés Anglada persona non grata a la ciutat per així impedir-ne l'assistència. La formació considera "inacceptable" la pretensió de la formació xenòfoba "d’apropiar-se de la festa major per a finalitats electorals, amb la clara voluntat de trencar la convivència ciutadana".

En aquest sentit, rebutja "la presència d’elements feixistes provocadors durant Les Santes i no volem que es repeteixin els lamentables incidents de l’any passat provocats pel desplegament policial".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid