Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
La II Marxa Jove denuncia el desastre "urbanístic" de la Muleta al port de Sóller
15/07/2012 Territori
La 1a Marxa Jove en defensa del territori: De Sant Joan a Montuïri La 1a Marxa Jove en defensa del territori: De Sant Joan a Montuïri

Centenars de joves recorregueren ahir l’entorn de Muleta, al Port de Sóller, a fi de veure amb els propis ulls “les destrosses urbanístiques” que s’estan fent en aquest paratge natural, segons informa el Diari de Balears, en la segona II Marxa Jove pel territori.

Els joves arribaren fins a l’abandonada urbanització de Muleta, per la carretera del far, en una caminada reivindicativa que durà un poc més d’una hora i acabà amb un sopar a la fresca i la música en directe dels rapers Valtònyc i Hugkakke. La marxa, però, no fou “una caminada guapa de muntanya”. Tal com apuntava Rosa Ferrer, coportaveu de l’acció, “la caminada passa molt per carretera, perquè l’objectiu és veure els desastres que s’han permès fer a Muleta”.

El manifest de la mobilització, de fet, apuntava en aquest sentit: “Diuen les nostres padrines que no hi ha temps que no torni. Però nosaltres som joves i no padrines i, desgraciadament, hi ha un temps que ha tornat”. Afegiren: “Torna el temps de les autopistes, dels macroprojectes, de les urbanitzacions i del no respecte al nostre territori, tot i que mai no l’havíem abandonat de tot”.

En total, foren una vintena les entitats juvenils de Mallorca participants en la marxa, entre els quals Arran, l’Assemblea de Joves del Molinar, l’Assemblea UIB, l’associació Joves Petrers, Ben Amics, el Casal Joves Tramuntana (Esporles), el col·lectiu Albaïna (Sóller), l’Espai Laic, l’esplai la Cadernera (Esporles), Felanitx en moviment, Joves per la Llengua, Joves del GOB, Joves Units per la Lluita Sahrauí (JULS Balears), MAC (Montuïri), Pinyol Vermell (sa Pobla), Pla de Mallorca en Marxa, S’Eixam, SEPC, Vilatukada i Xítxeros amb empenta (Manacor).

Una reivindicació que no és nova

La lluita per defensar Muleta, al Port de Sóller, no és nova. De nou, el Partit Popular torna a amenaçar en urbanitzar-la i el jovent organitzat de Mallorca direm aquest dissabte que no volem més ciment, ni a Muleta ni enlloc. "Nosaltres els i les joves, el futur d'aquest país, volem una illa sostenible i verda. És per això que avui ens toca defensar la terra davant els atacs de l'especulació i les amenaces, moltes d'elles, això sí, autèntiques cortines de fum per desviar l'atenció per la mala gestió del Govern", puntualitzen els organitzadors

Fa molts d’anys que es parla de la urbanització de Muleta. No es va arribar mai a desenvolupar-ne la segona fase, de fet, perquè es varen presentar 3.000 signatures demanant que no es construís. El darrer any, Muleta ha tornat a quedar desprotegida, després que el Govern de Bauzá redactàs un polèmic decret en què autoritzava el desenvolupment de determinades urbanitzacions (sempre que aquestes complissin una sèrie de requisits) que l’esquerra, quan era al poder, havia descartat. Muleta n’és una.

Enguany és la segona vegada que se celebra a Mallorca la Marxa Jove pel territori, amb el mateix format que l’any passat, on van participar-hi prop de 400 persones i una quinzena d’entitats. El recorregut va ser va ser de Sant Joan a Montuïri aprofitant per denunciar el Pla Director Sectorial de Carreteres
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid