Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ecologia
Demanen responsabilitats polítiques pels focs forestals a "Mulla't pel Xúquer"

Es llegeix un manifest on es lamenta la catàstrofe ecològica que s'ha viscut al País València

09/07/2012 Territori
Celebració de Celebració de | Autor: Xúquer Viu

Més de 100 persones participaren dissabte passat a l’Assut d’Antella, per vuité any consecutiu, en el Mulla’t pel Xúquer, una activitat que organitza tots els anys Xúquer Viu per reivindicar la qualitat de les aigües dels nostres rius amb el suport de Ribera en Bici i l’Ajuntament d'Antella. Després de la lectura del manifest els participants en l’activitat s’han banyat en les aigües de l’Assut d’Antella.

"Les nostres aigües també seran afectades per aquests incendis"

El manifest posa èmfasi en la celebració del vuitè any consecutiu de l'acte “Mulla’t pel Xúquer”  i recorda que el Xúquer continua sent un riu sobreexplotat, sense cabal ecològic i greument contaminat en alguns dels seus trams i afluents.

També remarca que continua sense cabals ecològics, amb els aqüífers sobreexplotats, amb un deteriorament progressiu i constatable de les nostres masses d'aigua, rius, aqüífers i zones humides.

A més a més el manifest denuncia la catàstrofe ecològica que s'ha viscut recentment pels incendis forestals. Lamenta la pèrdua d'una vida humana, els danys materials patits, així com la terrible pèrdua de biodiversitat, arbres, plantes, animals cremats en "un incendi que es podia haver evitat o pal·liat amb una adequada prevenció i gestió del nostre territori, amb unes inversions adequades també en extinció amb mitjans i personal suficient". I demana, responsabilitats polítiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid