Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mataró
La CUP demana que es municipalitzi una biblioteca propietat de Bankia

Després del rescat de Bankia, la CUP vol que la biblioteca Caixa Laietana s'integri a la Xarxa Pública de Biblioteques

19/05/2012 Política

La CUP vol que la biblioteca privada propietat de Caixa Laietana de Mataró s'integri a la Xarxa Pública de Biblioteques després del rescat amb diners públics a què s'ha sotmès Bankia, el conglomerat del qual forma part Caixa Laietana. Segons adverteix la formació, el rescat tindrà conseqüències en l’obra social de Caixa Laietana que, a través de la seva fundació, manté oberta una de les dues biblioteques de la ciutat i també l’Ateneu Caixa Laietana.

La CUP demana a Bankia que cedeixi el fons bilbiogràfic i documental a l'Ajuntament de Mataró per tal de garantir-ne la seva correcta preservació. Així mateix, demana que el centre s'integri a la Xarxa Pública de Biblioteques i que es creï una comissió mixta formada per l'entitat i l'administració per calendaritzar el procés d'integració i concretar els aspectes tècnics i de personal. La proposta referma el compromís de mantenir l'actual emplaçament de la biblioteca i de conservar els llocs de treball i respectar els drets laborals dels treballadors.

El regidor de la formació a l'Ajuntament de Mataró, Xavier Safont-Tria, va realitzar dijous una roda de premsa davant de la biblioteca en què va afirmar que "la fallida de Bankia i el seu rescat amb diners públics posa en perill la continuïtat de la biblioteca de Caixa Laietana". Segons va dir, la CUP vol que sigui pública i "que no es mercadegi amb un fons que és el fruit d'una obra social pensada per servir la ciutadania de Mataró i no els interessos del capital".

El gener de 2012 la CUP ja va formular una al·legació al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2012 per proposar que l’Ajuntament estableixi un conveni amb Caixa Laietana per reconvertir la seva biblioteca de la Plaça de l’Ajuntament en una biblioteca pública mentre no es posen en servei les biblioteques públiques previstes i obligatòries per la llei. L’al·legació va ser etiquetada amb un “a estudiar” per part del govern de CiU, que responia que “la prioritat pel 2012 és la posada en funcionament de la Biblioteca Antoni Comas i programar la tercera biblioteca pública; malgrat això es pot estudiar la proposta”.

Segons la CUP, per llei Mataró hauria de disposar de tres biblioteques públiques. Actualment n’hi ha una de pública (la Pompeu Fabra), una de privada (la de Caixa Laietana) i una segona pública construïda però sense habilitar (la de l’Escorxador o Antoni Comas).

"La fallida de Bankia i els seu rescat amb diners públics ens situen en un nou escenari que posa en perill la continuïtat de l’obra social de Caixa Laietana i on la preservació del fons documental de la seva bibliotecta ja és una prioritat", assegura la formació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid