Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#novulllpagar
Catalunya es mobilitza contra els peatges

Pobles i ciutats organitzen marxes massives als peatges per practicar la insubmissió

18/05/2012 Política

Pobles i ciutats organitzen marxes massives als peatges per practicar la insubmissió aquest diumenge 20 de maig, quan hi ha convocada una jornada multitudinària de #novullpagar.

- Girona: A Girona la CUP ha convocat una caravana de vehicles de cares a diumenge que sortirà a partir de les 11 des del pàrquing de Fontajau per arribar fins al peatge de Girona Sud. La CUP ha fet una crida a la ciutadania gironina a secundar aquesta segona acció massiva del moviment #novullpagar, per demostrar el descontentament ciutadà i exigir que es posi fi a l'actual sistema, que la formació considera que és "totalment indecent" i que "fa anys que provoca una sagnia econòmica injustificada per a les butxaques de les catalanes i els catalans". El portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha denunciat la responsabilitat dels governs espanyol i català en aquest afer, i ha criticat Abertis, que ha qualificat de "màfia empresarial" i de "sangonera".

- Celrà: La CUP convoca la marxa contra els peatges a les 11.15 h a l'aparcament de l'Ajuntament.

- Alt Empordà i Pla de l'Estany: La CUP de l'Alt Empordà i del Pla de l'Estany ha convocat la marxa a partir de dos quarts de dotze al peatge d'Orriols. Els vehicles entraran a l'AP-7 tots junts i aniran en caravana festiva fins al peatge de Figueres, on sortiran de l'autopista sense pagar. CiU i PP van tombar la moció que la CUP va presentar a Figueres.

- Bordils: La CUP de Bordils ha organitzat una caravana de cotxes amb el lema “Bordils tampoc vol pagar” per donar suport a la campanya ciutadana #novullpagar i participar així de la segona mobilització popular contra el pagament de peatges. La caravana sortirà a les 11h davant del pavelló blanc i verd i es dirigirà cap a l’entrada d’un peatge. El ple municipal del mes de maig va aprovar una moció de la CUP donant suport a la campanya #novullpagar amb els vots a favor de CiU, dues abstencions de CiU i dos vots en contra del GIB-PM. Tot i que la CUP remarca que defensa un model de mobilitat que prioritzi la sostenibilitat i el transport públic dóna suport a la insubmissió als peatges ja que "ara mateix només serveixen per enriquir a l’empresa Abertis (La Caixa)". 

- Maresme: Concentració davant de l'Hotel Ibis de Mataró a les 11:00 h, on s'indicaran les instruccions i s'entregarà el material necessari (adhesius i bandes per als cotxes). Al Maresme la convocatòria s'ha unit amb la Caravana de cotxes per l'Estat Propi de l'ANC en suport al #novullpagar per arribar plegats al peatge de Vilassar. A les 12:00 hores es trobaran al peatge de Vilassar.

- Sant Quirze del Vallès: Sant Quirze per la independència convoca tothom qui vulgui participar en la protesta a les 11:30 i a les 17:30 al pàrquing de l’estació de Sant Quirze dels Ferrocarrils de la Generalitat.

- Reus: El Casal Despertaferro convoca a la marxa popular #novullpagar que arrancarà a dos quarts de dotze del matí des del Parc Sant Jordi. Segons explica, a part de totes les persones que hi puguin participar, també hi participarà "el bou de Reus", que dalt del seu remolc també es negarà a pagar "els peatges d'unes autopistes que ja estan més que amortitzades i que només serveixen perquè els amics de La Caixa puguin lucrar-se a costa dels catalans i catalanes".

- Martorell: Trobada a quarts de 12 a l'àrea de descans de Gelida (que és entre Gelida i el peatge). Organitza la plataforma Novullpagar hi dóna suport l'ANC.

- El Vendrell: La CUP ha organitzat una caravana vendrellenca. La caravana sortirà a les 12h des del pàrquing del Club d’Esports Vendrell. A més, ha presentat una moció a l'Ajuntament.

- Arenys de Mar: La va presentar al ple de dimecres passat a l’Ajuntament una moció per donar suport a la campanya #novullpagar. Amb la moció, que ha estat aprovada, la CUP vol expressar el seu suport a la convocatòria d'aquest diumenge i que des d’Arenys coordina l’Assemblea Nacional Catalana.

- Vallès i Baix Montseny: La CUP ha realitzat una roda de premsa al peu del peatge de la Roca del Vallès per cridar els veïns del Vallès i el Baix Montseny a la insubmissió als peatges aquest diumenge. La formació, que defensa un model alternatiu de mobilitat, ha anunciat que presentarà mocions als ajuntaments per donar suport a la campanya #novullpagar. Els vehicles del Vallès Oriental han quedat a les 11 al carrer 6 de Desembre cantonada Avinguda de la Verge de Núria de Vilanova del Vallès. I ells del Vallès occidental a les 11.30 a la benzinera al costat del decathlon al parc Vallès a Terrassa. Faran la primera passada del #novullpagar a les 12 (en les dues direccions). Els del Vallès occidental passaran pel peatge de Les Fonts.

- Sabadell: La CUP de Sabadell també ha fet públic el seu suport a la plataforma #novullpagar i ha fet una crida a la seva militància i simpatitzants per secundar aquesta jornada de lluita.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid