Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Batalla d'Almansa
Els estudiants encapçalen la manifestació que commemora el 25 d'abril

La diada d'enguany se celebra sota el lema "O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble", de Joan Fuster

26/04/2012 Política
Els protagonistes que van encendre la primavera valenciana encapçalaran la manifestació d'aquest dissabte a la tarda pels carrers de València per commemorar el 25 d'abril per les llibertats nacionals dels valencians. A més, servirà per homenatjar també Joan Fuster, ja que la manifestació partirà de la Plaça Sant Agustí a les sis de la tarda sota el lema "O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble. Sí a la nostra llengua". Posteriorment, a les nou del vespre, se celebrarà un concert de La Gossa Sorda.

Així ho va anunciar en roda de premsa el secretari d'ACPV, Toni Gisbert, acompanyat de representants de les entitats convocants, Laura Peris de Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), Joan Carles Peralt de Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Gerard Martínez de A Contracorrent (ACC) i Almudena Morales de Associació d'Estudiants de Secundària (AES), i el suport de: CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Ca Revolta, Societat Coral 'El Micalet' i FAPA València.

Toni Gisbert va manifestar que són les organitzacions d’estudiants les que convoquen enguany la manifestació, tot dient que "la decisió d’ACPV és un reconeixement al paper dels joves com a protagonistes a les recents mobilitzacions que han tingut lloc en València, i una expressió d’aposta pel futur".

Any Fuster i la solidaritat amb les Illes


Segons Gisbert, va apuntar que la mobilització de dissabte serà un acte d'afirmació de la identitat dels valencians i de la llengua i cultura pròpies, en el marc de la celebració enguany de l’”Any Fuster”, amb motiu del 50é aniversari de la publicació de “Nosaltres, els valencians". "Afirmació de la identitat i la llengua que ACPV impulsa des del treball en xarxa, en positiu i en col·laboració amb els sindicats i les entitats culturals. A més, enguany, la manifestació comptarà amb la presència d’una representació balear, en solidaritat amb la seua lluita en defensa de la llengua i la identitat", va remarcar

L’aposta per un model de societat de benestar i pels drets socials

En aquest triple sentit, Gisbert va destacar la decisió de l’entitat pel treball en xarxa, junt amb altres organitzacions. El valor de la diversitat i la pluralitat és un actiu, i la capacitat de teixir complicitats i d’arribar a acords –com el que expressa aquesta convocatòria tan oberta- permet oferir una via possible d’eixida a la crisi, des del diàleg i el consens, que ACPV ofereix com a model a un Govern valencià entestat en la imposició i caracteritzat una mala administració dels nostres recursos i pel poc respecte a la llengua i identitat dels valencians.

TV3

Finalment, des d’ACPV s’ha instat al Govern Valencià a passar de les paraules als fets particularment en l’àmbit de la llengua i la cultura, davant l’evidència de la continuïtat que es manté en aquelles polítiques més regressives. El secretari d’ACPV ha posat com a exemple el manteniment de la censura de TV3, el projecte el Decret de Plurilingüisme, el desmantellament dels Serveis Municipals de Normalització Lingüística o la greu situació que pateix Canal 9, entre molts altres. 

Pel que fa a TV3 va expressar "certa exigència" al Consell i assenyalar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que "ja està passant l'hora de passar de les paraules als fets en molts àmbits" i en este sentit ha apuntat que fa "mesos i mesos que hauria d'haver solucionat la censura a TV3 al País Valencià, que encara es manté".

Gisbert va recordat que gràcies al fet que en a penes sis mesos ACPV va pagar més de 450.000 euros de la multa per les emissions de la cadena en la Comunitat que puja a 900.000 euros, ha pogut negociar amb l'Agència Tributària un ajornament i pagament fraccionat del que li queda, de manera que ha acordat abonar la quantitat restant trimestralment en un termini de tres anys.

En relació al Decret de Plurilingüisme, al qual es va referit com a 'Decret Font de Mora 2', va tornat a recordar a Fabra que també "està passant l'hora dels gestos als fets" i ha esperat que "no siga una decepció".

Els estudiants denuncien la mercantilització de l'educació pública

Per la seua banda, els representants dels estudiants van denunciar  la repressió patida per les mobilitzacions dels joves -exemplificada pels alumnes de l’IES Lluís Vives-, la mercantilització de l'educació pública i les nefastes conseqüències de les retallades en la qualitat de l’ensenyament. " Si ataquen l'educació, ataquen els joves, i si ho fan, no creix el país!". Dins del discurs generals dels representants estudiantils també ha estat fortament present la demanda de la unitat de la llengua i la reivindicació de la identitat de la diada del 25 d’Abril.

Bloc de l'Esquerra Independentista

Diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista també seran presents a la manifestació del 25 d'abril amb un bloc propi que portarà per lema "Que no ens retallin la identitat. Som Països Catalans". Al seu manifest, on es denuncia la "campanya atroç" contra la llengua arreu dels Països Catalans i els efectes de la crisi del sistema capitalista, Endavant (OSAN), Maulets, CAJEI, SEPC, COS i Alerta Solidària reivindiquen "la suma de forces, la unitat popular" perquè "és la que ens permetrà bastir un sistema en què l'economia estiga al servei de les persones i en el qual els pobles puguen exercir el seu dret a regir-se per ells mateixos".
 
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid