Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
El segon ferit per bala de goma a l'ull perd la visió definitivament

Un nen de quatre anys va resultar ferit a la cuixa amb una pilota de goma llançada pels antiavalots

04/04/2012 Drets i Llibertats
Dues persones han perdut l'ulll a conseqüència de l'impacte de les bales de goma disparades pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra dijous passat. L'associació Stop Bales de Goma ha confirmat aquest dimecres que el segon ferit ha acabat també quedant cec d'un ull, i s'afegeix així a Angelo Cilia, que ara està buscant testimonis de l'atac tot i la censura de Facebook. Amb aquests dos casos ja són set les persones que han perdut un ull en els últims 4 anys a causa de les pilotes de goma utilitzades per la policia a Barcelona.

A més, un altre noi ha aconseguit mantenir la visió malgrat que un projectil també li va anar a parar a la cara i es dubtava sobre si podria conservar l'ull. Tot i així, es desconeix si li quedarà alguna seqüela.

D'altra banda, hi ha d'altres persones ferides al cap, una actuació teòricament no permesa ja que el protocol de la policia catalana preveu que el projectils, de cautxú massís de 5,4 cm de diàmetre, 85 grams de pes, i que poden superar els 700 km/h, es disparin a terra i piquin de rebot, no que sigui disparats directament a l'aire i a l'altura del camp tal com va acabar succeint i així ho demostren diversos vídeos difosos per manifestants.

Dels ferits al cap, Stop bales de goma informa que hi ha una noia amb la galta perforada i un noi que va ser colpejat al clatell, caient desplomat a terra, inconscient. El rebot de la bala de goma va tocar al cap de la noia que estava al seu costat, però els dos s'estan recuperant bé.

D'altra banda, un altre noi va rebre l'impacte a l'esquena, se li van trencar dues costelles que li van perforar un pulmó. A dos més els han hagut d'extirpar la melsa.

També hi ha periodistes que han rebut trets de pilota, un d'ells a les costelles, i alguns bombers també es van veure afectats.

Agredit un nen de 4 anys

Segons Stop bales de goma, de persones que van rebre pilotades a d'altres parts del cos n'hi ha "moltes", i destaca un cas "especialment esgarrifador" d'un infant de quatre anys que va resultar ferit a la cuixa mentre anava amb la seva família. També hi ha el cas dels ciclistes a la plaça Urquinaona, que van ser disparats sense que fessin absolutament res.

Stop Bales de Goma insisteix que "s'han de prendre mesures dràstiques per tal que escenes com aquestes no es tornin a repetir". "Aquests dies s'ha dit molt que la violència de la vaga pot donar mala imatge a Catalunya de cara al turisme", apunta, i avisa que "el que realment dóna mala imatge és el pànic que sembra la nostra policia i les seqüeles, algunes per tota la vida, que s'emporten les persones".

En aquest sentit, creu que "no es pot tolerar que un agent que ha disparat a discreció, saltant-se el protocol i creant ferides irreversibles, continuï treballant en els serveis públics". "No és digne d'un país que es vol posar l'etiqueta d'"occidental" no prohibeixi unes armes que creen danys greus el 100% de les vegades que s'utilitzen", sentencia, i insta els polítics a "exigir explicacions amb contundència, a interessar-se pels ferits, i posar fre a l'escala de violència que generen els Mossos d' Esquadra".
Valora
Vídeos
MOSSOS: DISPARAR PER PLAER
MADE IN MOSSOS - STOP BALAS DE GOMA
Un home perd la visió d'un ull per les bales de goma dels Mossos
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid