Animalista
El Casal Carme Claramunt s'oposa al correbou de Badalona

El passat 12 d'abril, es va assabentar que el Govern del PP i l'Alcalde Garcia Albiol havia autoritzat el correbous al barri de Llefià sense passar-ho pel Ple municipal.

16/04/2012 Drets i Llibertats
Davant d'aquest anunci, el Casal Carme Claramunt que s'oposa a la vulneració de drets als éssers humans, també s'oposa a les pràctiques contra els animals que podem veure simbolitzades en les curses i els correbous.

A més a més, denuncia la manca de voluntat política de debatre aquesta qüestió evidentment política i l'escàs tarannà democràtic del partit del Govern. I és que el Casal es va assabentar de l'autorització del correbous a a partir d'una notícia apareguda a lamalla.cat.

El Casal considera que els Països Catalans han d'ésser una terra sobirana, justa i capaç d'afrontar amb responsabilitat els debats que la història planteja. És per això, que entenen irrenunciable afrontar el debat sobre la tortura animal i el respecte al medi ambient des de la responsabilitat.

També, remarca que "els temps de la inconsciència vers als altres, siguin persones, animals o entorn ecològic, s'han d'acabar".

Pel Casal, de "res ens serveix que els braus, els toros, i els correbous hagin estat una de les tradicions culturals més arrelades al nostre país si aquesta no és justa i només és destructiva".

Des del Casal manifesten que "si aquests són els valors que volem transmetre a les generacions futures? Com a gent compromesa en l'alliberament social i nacional del nostre poble, com a independentistes, diem des de Llefià, en particular, i Badalona que no podem ser veritablement lliures mentre practiquem la tortura i l'abús."