Revolta estudiantil
Videoclip de la primavera valenciana

El vídeo compta amb la banda sonora d'Utòpics, idealistes, ingenus, de Pau Alabajos

03/03/2012 Educació
La primavera valenciana ha agafat més volada que mai, arribant fins i tot i a les falles de la mà da la iniciativa #Intifalla que ha portat la revolta al cor de la festa valenciana més popular.

Ara, la revolta valenciana compta fins i tot amb un videoclip realitzat amb una successió de fotografies de les protestes estudiantils, i també de les càrregues policials que han donat la volta al món, amanit amb la banda sonora de Pau Alabajos. En concret, amb la cançó Utòpics, idealistes, ingenus, que parla precisament de la gent que lluita per millorar el seu entorn tot i haver-hi molt per guanyar.

Alabajos és un cantautor que s'ha significat molt en tot el moviment de la primavera valenciana. En un article publicat al bloc que recentment ha estrenat al diari Ara, afirma: "Ha arribat un moment que els ciutadans i ciutadanes del País Valencià ens hem cansat, la indignació ens ix per les orelles, estem farts, extremadament farts. I hem decidit prendre els carrers i dir la nostra. Manifestar públicament el nostre descontent, la nostra vergonya, la nostra animadversió cap a aquesta manera de fer política, cap a l’autoritarisme recalcitrant del Partit Popular. Ja ho va dir Pablo Neruda, “podran tallar les flors però mai la primavera”. Acabem, entre tots, d’una vegada amb aquest hivern llarguíssim i donem la benvinguda a la primavera valenciana.".