Classes populars
La CUP proposa la creació d'una Assemblea pels Drets Socials al Ripollès

L'objectiu és "lluitar conjuntament per fer front a la precarització de la qualitat de vida dels ripollesos"

23/03/2012 Laboral
La CUP ha proposat la creació d'una Assemblea pels Drets Socials al Ripollès "davant la fallida del sistema neoliberal i les conseqüències tan severes a la població de la comarca".

La iniciativa vol ser "un nexe d'unió entre totes aquelles entitats, associacions de veïns, plataformes i partits que tenen una sensibilitat social per poder lluitar conjuntament per fer front a la precarització de la qualitat de vida dels ripollesos", segons expliquen la CUP de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses en un comunicat on insten les entitats a entaular converses per poder dur a terme la creació de l'Assemblea pels Drets Socials.

La CUP proposta que aquesta assemblea estigui formada per veïns d'arreu del Ripollès que treballin "conjuntament, més enllà de les entitats i organitzacions de les quals formem part, per reflexionar i defensar els drets socials, tan importants per la nostra societat com la salut, l'educació, l'habitatge i el treball".

L'Assemblea treballarà contra els desnonaments fomentant polítiques d'habitatge justes, denunciarà les retallades socials i defensarà una sanitat universal, pública i de qualitat. Així mateix, lluitarà contra la reforma laboral i reclamarà processos participatius perquè la societat pugui decidir, a més de defensar l'educació pública i la immersió lingüística i fomentar "les xarxes de suport i ajuda mútua davant el procés actual de precartizació i empobriment de les classes populars".