Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
TV3 ja es pot veure a la Catalunya Nord, però no al País Valencià

El País Valencià porta un any sense senyal, tal com es recordarà en una manifestació a Castelló el 18 de febrer

11/02/2012 Comunicació

Els quatre principals catalans de Televisió de Catalunya (TV3, 33, 3/24 i Super 3) ja tenen difusió legal a la Catalunya Nord i es poden veure des del 8 de febrer a les comarques del nord de l'Albera. 

Tal com assenyala l'entitat pel foment de les relacions nord-sud Open.cat, a finals de 2011, el Consell Superior de l'Audiovisual (CSA), l'autoritat de regulació del paisatge mediàtic francès, d'acord amb l'Agència Nacional de les Freqüències (ANFR), va comunicar l'opció del canal 37 a les empreses nord-catalanes especialitzades en la difusió de les cadenes digitals. D'aquesta manera, TV3, 33, 3/24 i Súper 3, fins ara disponibles en canals variables segons les zones i escollits sense concertació, gaudeixen d'una referència única.

A la plana del Rosselló i Perpinyà, coberts des del Pic de les Salines a la ratlla fronterera, es continuarà rebent les sintonitzacions de TVC pel canal 62.

Els centres emissors de Portvendres, Cotlliure, Cervera i Sureda ja són alineats a l'espera que es tornin a activar els seus equivalents a Prats de Molló, Talteüll, Sant Genís de Fontanes, així com Arles de Tec i Prada. D'aquesta manera, després de diversos mesos d'apagada consecutiva del pas del sistema analògic cap al sistema digital, la Catalunya Nord disposarà d'una quinzena de reemissors oficials de TDF (Télédiffusion de France) que emetran els canals catalans.

1 any sense senyal al País Valencià

TV3 al nord ha estat possible per un acord a què han arribat les administracions espanyola i francesa. Un gest que es va negar a dur a terme la Generalitat Valenciana de Francsico Camps, que va ordenar el tancament de l'emissió de TV3 al País Valencià. Ara per ara els valencians no poden veure la televisió catalana, però la campanya que està duent a terme Acció Cultural del País Valencià (ACPV) està aconseguint molts avenços.

Per una banda hi ha la via judicial, ja que ACPV va recórrer al Tribunal Suprem contra els expedients administratius impulsats per la Generalitat de Francisco Camps en considerar no tenia base legal per a l'autorització dels expedients.

D'altra banda, hi ha la via política, més ràpida que la dels tribunals, i que fa referència a l'aprovació al Congrés dels Diputats de la ILP a favor de TV3 que va aconseguir recollir més de 650.000 signatures i va ser admesa a tràmit.

Paral·lelament a tot això, els ens locals i supralocals valencians també s'estan postulant a favor de la televisió nacional. La Diputació de Castelló -amb majoria absoluta del PP- va aprovar el passat 1 de febrer per unanimitat una moció que insta el govern espanyol a donar suport al projecte de llei per "garantir les emissions de totes les televisions realitzades totalment o parcial en la nostra llengua pròpia en el conjunt del domini lingüístic".

La moció que va aprovar la Diputació demana al Consell que arribi un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya "que permeta que TV3, els altres canals públics catalans, Canal 9 i la resta de canals públics valencians siguen rebuts en el conjunt del territori valencià i català".

ACPV ja ha anunciat que demanarà a la resta d'institucions que aprovin postures semblants.

Manifestació el 18 de febrer a Castelló

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la plataforma Sense Senyal en contra del cessament de les emissions de TV3 al País Valencià han convocat una manifestació pel dia 18 de febrer. L'objectiu és recordar que fa un any del tancament de TV3 al sud i seguir reivindicant la reobertura de les emissions.

La manifestació eixirà a les 18 hores des de la Plaça de la Independència (La Farola), i recorrerà els carrers cèntrics de la ciutat fins arribar a la plaça Major.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid