Memōria independentista
Torre de Guaita recupera imatges de l'independentisme combatiu
24/01/2012 Histōria

La secciķ Torre de guaita de Llibertat.cat ha recuperat un conjunt d'imatges, moltes d'aquestes inčdites, de l'independentisme combatiu. El recull mostra fotografies de mobilitzacions, cartells i altres documents grāfics del moviment independentista dels darrers 40 anys.

Avui Llibertat.cat ha renovat la seva galeria grāfica amb quatre seccions de recull d'imatges, classificades sota el títol de “PSAN-P” (Partit Socialista d'Alliberament Nacional-Provisional); “Els inicis de l'estratčgia independentista”, la dels “CSCP” (Comitčs de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) dels anys vuitanta; i la secciķ d'imatges sobre el “MDT” (Moviment de Defensa de la Terra) d'aquests mateixos anys.

Aquest recull aporta una important informaciķ grāfica de mobilitzacions antirepressives i populars, en quč destaca el carācter combatiu de la lluita independentista d'anteriors dčcades.

Aquesta petita recuparaciķ de la histōria grāfica de l'independentisme s'ha realitzat grācies a la l'aportaciķ de fotografies de fotōgrafs professionals i amateurs a Llibertat.cat. També hi recull altres imatges procededents de la xarxa o de fons documentals com el Dipōsit Digital del fons de la UAB o blocs com indpacient.blogspot.com. Grups de xarxes socials com Facebook també han afavorit el recull d'aquests documents grāfics, compartits pels usuaris d'aquests grups d'anfinitat independentista.