Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Torre de Guaita recupera imatges de l'independentisme combatiu
24/01/2012 Història

La secció Torre de guaita de Llibertat.cat ha recuperat un conjunt d'imatges, moltes d'aquestes inèdites, de l'independentisme combatiu. El recull mostra fotografies de mobilitzacions, cartells i altres documents gràfics del moviment independentista dels darrers 40 anys.

Avui Llibertat.cat ha renovat la seva galeria gràfica amb quatre seccions de recull d'imatges, classificades sota el títol de “PSAN-P” (Partit Socialista d'Alliberament Nacional-Provisional); “Els inicis de l'estratègia independentista”, la dels “CSCP” (Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans) dels anys vuitanta; i la secció d'imatges sobre el “MDT” (Moviment de Defensa de la Terra) d'aquests mateixos anys.

Aquest recull aporta una important informació gràfica de mobilitzacions antirepressives i populars, en què destaca el caràcter combatiu de la lluita independentista d'anteriors dècades.

Aquesta petita recuparació de la història gràfica de l'independentisme s'ha realitzat gràcies a la l'aportació de fotografies de fotògrafs professionals i amateurs a Llibertat.cat. També hi recull altres imatges procededents de la xarxa o de fons documentals com el Dipòsit Digital del fons de la UAB o blocs com indpacient.blogspot.com. Grups de xarxes socials com Facebook també han afavorit el recull d'aquests documents gràfics, compartits pels usuaris d'aquests grups d'anfinitat independentista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid