Cultura
Presenten un espectacle amb motiu dels centenaris de Jaume Vicens i Santiago Sobrequés

Història d’una amistat és una lectura dramatitzada basada en la correspondència que els dos historiadors gironines van sostenir al llarg de la seva vida

12/01/2012 Cultura
La Fundació Romea per a les Arts Escèniques ha organitzat la lectura dramatitzada Història d’una amistat, epistolari de Santiago Sobrequés i Jaume Vicens i Vives, basada en la correspondència que ambdós historiadors gironins van sostenir al llarg de la seva vida, fins a la mort de Vicens, el 1960.

L'espectacle es presenta amb motiu dels centenaris del naixement de Jaume Vicens i Vives (1910-2010) i de Santiago Sobrequés i Vidal (1911-2011). El públic gironí retrobarà en aquest muntatge teatral evocacions emocionades del propi passat o podrà conèixer com era la ciutat i el país dels seus pares i avis.

L’obra presenta les seves trajectòries personals des dels anys d’estudiants i en els temps difícils de la postguerra. D’una manera especial, s’evoquen nombrosos aspectes de la vida de la ciutat de Girona i de la lluita dels dos joves intel·lectuals, que havien fet la guerra civil en el bàndol de la República, per tirar endavant la seva carrera professional i una família en uns anys de fam i misèria.

El diàleg, que serà interpretat per Jordi Boixaderas i Abel Folk, i narrat per Àngels Bassas, està basat en textos privats no concebuts per a ser publicats. És una barreja de rigor, ironia i espontaneïtat que provoca una profunda reflexió sobre el que varen ser aquells anys foscos per Girona i Catalunya.

L'espectacle, que és gratuït, es podrà veure el dilluns 16 de gener a les 21h al Teatre Municipal de Girona i el dilluns 27 de febrer a les 20h al Teatre Romea de Barcelona.