Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
sous desorbitats de polítics
Malbarataments i excessos a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Un escrit difós a través de mails denuncia que els 90 responsables polítics de la cúpula de l'organisme Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'han embutxacat 800.779 euros en dietes per acudir a les reunions mentre pugenel bitllet de metro de 1,45 a 2 euros i acomiaden 36 treballadors eventuals que havien de passar a fixos

21/01/2012 Política
Sous desorbitats "No hi ha pa per tan xoriç", un clam que ha popularitzat el moviment 15-M per denunciar les remuneracions dels polítics professionals | Autor: Moviment 15-M

Recordem que des fa pocs dies l'Esquerra independentista promou una campanya contra de l'encariment del transport públic a Barcelona, que denuncia precisament tots aquest malbaratament de diner públic i els excessos en els sous de càrrecs polítics.

L'organisme Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'han embutxacat aquests 800.779 euros en dietes per acudir a les reunions en les que, entre altres mesures, han decidit pujar el bitllet de metro de 1,45 a 2 euros o acomiadar, com a mesura d'austeritat, a 36 treballadors eventuals que havien de passar a fixos.


Una mostra d’això, segons aquest text amb dades de “sous” desorbitats d’aquests responsables, és el fet que l'alcalde barceloní Xavier Trias encapçala el rànquing d’aquest malbaratament de diner públic: 36.800 euros per assistir a 29 reunions (1269 euros per cita).

Les dades d’una notícia publicada al digital El Confidencial.com han creat indignació entre els receptors d’aquesta notícia, convertida en missatge de denúncia.

L'AMB és un organisme supramunicipal format pels principals ajuntaments propers a la capital catalana que conformen el consell metropolità i que va néixer de la fusió de diversos ens sectorials que regulaven el transport, els residus, els serveis hidràulics i la Mancomunitat de Municipis, a més d'assumir algunes competències urbanístiques.

La cúpula directiva de l'AMB està formada per 11 polítics que s'han embutxacat 300.000 euros per assistir a les seves reunions: l'alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias (CiU), va sumar 36.800 euros en dietes als seus 110.000 euros de sou, li segueix Sònia Recasens ( CiU), tinent d'alcalde de la capital catalana, que a més del salari de 98.200 euros rep 31.600 euros en dietes de l'AMB per assistir a 38 reunions, el regidor Jordi Portabella (ERC) cobra també 98.200 euros de sou oficial però té a més un altre complement per dietes de 27.000 euros per 29 reunions, la regidora de Barcelona Assumpta Escarp (PSC) va cobrar 31.500 euros per 38 reunions per 'complemnetar' el seu sou de 84.500 euros, el regidor també de Barcelona Antoni Vives, salari de 84.500 euros i 27.000 euros en dietes per 29 reunions; Núria Marín (PSC), alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, amb un sou de 77.000 euros i dietes de 27.000 euros per 29 reunions, Antoni Balmón (PSC), alcalde de Cornellà, amb un salari de 71.600 euros i 38.800 euros per 40 reunions; Lluís Tejedor (ICV), alcalde del Prat, amb salari de 70.300 euros i 27.000 euros per 29 reunions, Antoni Poveda (PSC), alcalde de Sant Joan Despí, amb salari de 66.200 euros i 31.600 euros en dietes per 38 reunions, i Manuel Reyes (PP), alcalde de Castelldefels, amb un sou de 66.400 euros i dietes de 23.300 euros per 18 reunions.

Aquestes dades han estat esbombades per informar a l’opinió pública,per tres sindicats de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): la Confederació General de Treball (CGT), la Plataforma Sindical d'Autobusos (PSA) i l'Associació de Conductors de Transports Urbans de Barcelona. Cal tenier en compte que ots els transports col.lectius, públics o privats, depenen ara de l'AMB. I TMB, la major empresa pública de l'àrea, negocia ara una retallada salarial als seus treballadors: vol estalviar 56 milions d'euros, dels quals 14 milions correspondran a salaris.

No obstant això, els sindicats no estan disposats a restar amb els braços creuats. Josep Garganté, representant de la CGT en aquest sector, va declarar no fa gaire que "A TMB hi ha gairebé tres centenars de càrrecs polítics amb salaris negociats individualment i fora de conveni. Però l'empresa es nega a donar-nos les dades. Sempre que li hem demanat alguna xifra ens ha respost que no ens la donava ". En aquest sentit, el respresentant sindical també va exposar que aquests càrrecs cobren de mitjana el doble que la resta de treballadors.

La denúncia pública posa sobre la taula el fet que existeixin augments de sou del 56%. És el cas de les dietes de l'AMB que permeten a alguns polítics augmentar el sou en un 56% per assistir a reunions que, majoritàriament són breus, rutinàries i no exigeixen massa desplaçaments. Els mateixos responsables que ara han decidit augmentar les tarifes del transport públic, retallant serveis de busos i metro i imposant retallades salarials i un expedient de regulació d'ocupació.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid