ANC
Festa per la independència a Berga

Més de 300 persones "donen la cara" a l'acte de Berga per la Independència i ja en sumen més de 7000 arreu del món

23/01/2012 Política
La capital del Berguedà va acollir una autèntica festa per la independència dissabte passat. Durant tota la diada, i a instàncies de Berga per la Indpendència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), centenars de persones van donar suport a les campanyes organtizades des de l'entitat.

En aquest sentit, Berga per la Independència va vendre 400 estelades i senyeres rígides en el marc de la campanya d'abast nacional impulsada per l'ANC que consisteix a col·locar el màxim nombre de senyeres i estelades als balcons d'arreu del país. L'entitat va decidir animar la participació oferint una xocolatada a les persones que s'acostaven a la plaça.

D'altra banda, més de 300 persones es van afegir a la iniciativa "Dóna la cara per la independència". Ja en sumen més de 7000 arreu del món. La jornada festiva també va servir per gravar 25 entrevistes a diversos assistents que s'utilitzaran en el document audiovisual A les mires del cel, amb què Berga per la Independència vol mostrar com es veu la situació política de Catalunya actualment.
 
Moltes de les persones que es van acostar a Berga es van poder informar sobre els objectius de l'Assemblea Nacional Catalana. A través de diverses campanyes, l'Assemblea busca la mobilització de la ciutadania per tal de convocar un referèndum d'independència el 2014.