Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TARRAGONA
Cau de Llunes rebutja les agressions de la Guàrdia Urbana avui fa tres anys

Un any més Tarragona ha sortit al carrer per rebutjar les agressions per part de la Guàrdia Urbana ara fa tres anys i per recordar que encara estan pendents de judici

07/01/2012 Gènere
Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest migdia davant l’establiment del “Bershka” a la Rambla Nova de Tarragona, per mostrar el seu rebuig un cop més als fet succeïts avui fa tres anys. Entre els assistents hi havia diversos col•lectius emmarcats dins els moviments socials de la ciutat.

El passat 7 de gener del 2009, dins un dels actes emmarcats dins la campanya organitzada per l’Assemblea Feminista Revolucionaria de Tarragona, Cau de Llunes, on es pretenia relacionar la pressió estètica amb la violència de gènere, diverses membres de l’organització i espectadors que es trobaven allà al moment dels fets, van ser agredides i detingudes pels agents de la Guàrdia Urbana. L’acte consistia en una performance, que aprofitant l’inici de les rebaixes, estaven duent a terme davant un dels establiments de la multinacional “Bershka”. La intervenció va finalitzar amb diverses agressions físiques i materials i amb tres persones detingudes. Els testimonis que es trobaven allà van qualificar la intervenció de “desproporcionada” i “injustificada”. Tot i que actualment hi ha un procés judicial pendent on l’Ajuntament s’ha presentat com a acusació particular, tres anys més tard encara no s’ha realitzat el judici ni hi ha data prevista. L’Associació també ha volgut criticar el silenci als mitjans de comunicació tot i les imatges i vídeos que van circular.

L’Associació Cau de Llunes han demanat en la concentració d’aquest matí, l’absolució de les tres persones que van ser agredides i detingudes, així com exigir que els agents que van propiciar les agressions siguin jutjats. La concentració, que es celebra cada any en aquesta data, és impulsada per l’assemblea feminista, per tal de mostrar el seu suport a les militants d’aquesta mateixa associació i d’altres persones que van patir les agressions de la Guàrdia Urbana.
Valora
Vídeos
EIC: Repressió policial en acte contra la violència de gènere. Tarragona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid