Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP destapa irregularitats en una obra de Berga

La CUP ha posat al descobert una bona quantitat d’irregularitats en el contracte d’obra de climatització del Teatre Municipal de Berga que es va realitzar l’any 2005. Tot i que aleshores el govern estava format per PSC i ERC, CiU va heretar l’actuació l’any 2007 i des de llavors ho ha anat arrossegant.

30/12/2011 Política
L’afer el va destapar la CUP dimecres passat. Tot i que el ple estava dedicat als pressupostos, la CUP va fer públics els resultats d’una investigació que ha dut a terme per esbrinar perquè es va incloure a l’ordre del dia el pagament de factures de l’obra en qüestió.

El regidor de la CUP Francesc Ribera “Titot” va revelar que “la gestió de la tramitació d'expedients i, per tant, de la gestió que fa l'Ajuntament dels diners dels berguedans és un autèntic caos” i va alertar que “concentra un gran nombre d'irregularitats en el procés i en la documentació respectiva”.

Ribera va desplegar fins a 13 incompliments que la CUP ha detectat i “que deixarien sense validesa el contracte” i va acabar sentenciant que “estem davant d'un bunyol de dimensions espectaculars”.

Totes les irregularitats, va recalcar Ribera, consten en un informe del secretari i l’interventor de Berga on adverteixen que "estem davant d'un contracte nul de ple dret". En aquest sentit, va explicitar perquè l’equip de govern portava al ple el pagament de dues factures, un fet gens habitual en l’ordre del dia dels plens. “És per això que ens porten aquestes dues factures al ple, perquè no poden pagar-les per via ordinària i pretenen fer-nos còmplices de la seva ineptitud”, va denunciar.

Als pressupostos del 2011, aprovats fa quatre mesos, hi constava una partida de 150.000 euros per a "Sistema Clima Millora Teatre Municipal". Segons la CUP, aquests diners farien referència al sobrecost de l'obra ja que, si en un principi estava pressupostada per 339.000 euros, ha acabat costant als berguedans més de mig milió. La formació hi va votar negativament perquè, segons va dir Ribera dimecres, “no vam voler donar per bo aquest bunyol, perquè si ho fèiem mai més caldria sotmetre's a la normativa i a la llei, sempre més es podria dur un procés sense garanties i adjudicar obres a dit”.

Finalment, Ribera va avisar que “qui hauria de tenir por de la fiscalia i de l'oficina antifrau no som nosaltres, sinó els membres de l'equip de govern”. “Si en vistes de desgavells com aquest decidissin investigar tot serien corredisses”, va exhortar.

“A aquest pas trigarem 100 anys a sanejar l’Ajuntament”

El ple de dimecres va aprovar també els pressupostos del 2012 amb l’únic vot a favor de l’equip de govern, de CiU (que té majoria absoluta). Durant el ple la regidora de la CUP Anna Maria Guijarro va afirmar que “la sensació general de l’anàlisi del pressupost és de descontrol”. Guijarro va analitzar les despeses pressupostades -va apuntar que “tenim personal que podem assumir però, per altra banda, tenim la gran majoria dels serveis externalitzats, tot plegat un drama”- i va concloure que “el problema més que conjuntural o de partides concretes és estructural. Vostès fan les coses com sempre i, per tant, tenen el mateix resultat de sempre que no deixa de ser el mal endèmic d'aquest Ajuntament: L'endeutament”.

Guijarro va repassar l’estat de deute del consistori i va afirmar que “si aquest fos la reducció del deute anual trigaríem 100 anys a sanejar l'ajuntament”. “No només estem endeutats fins a les orelles sinó que, a més a més, els projectes que es volen tirar endavant estan mancats de planificació”, va exclamar, visiblement enutjada.

La CUP també va votar en contra de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i a favor d’una moció conjunta de tots els grups per manifestar el desacord pel tancament del laboratori del CAP de Berga que dirigia el regidor de CiU que va dimitir i plegar del partit, tal com va informar Llibertat.cat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid