Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP proposa implantar un sistema de Renda Bàsica de Ciutadania

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, dilluns que ve, el grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona ha registrat una moció en què demana a l'Ajuntament que estudiï la possibilitat d'implantar, juntament amb altres administracions supramunicipals, un "sistema de Renda Bàsica de Ciutadania, universal i incondicional com a eina per combatre la pobresa i l'exclusió social".

La CUP proposa a l'Ajuntament que al ple de dilluns debati la proposta amb d'altres institucions, i demana al Consell Econòmic i Social gironí que estudiï l'experiència de les Juntes Generals de Gipuzkoa, al País Basc, on recentment s'ha anunciat la voluntat d'implantar un sistema d'aquest tipus.

13/10/2011 18:36 Política

 

En el text, la CUP també proposa que el consistori s'adhereixi, de cares a les pròximes edicions, a la commemoració d'aquesta diada "amb l'organització d'actes de debat i formació sobre les eines i iniciatives encaminades a combatre la pobresa i els factors socioeconòmics que la generen".

El regidor i portaveu de la formació, Jordi Navarro, ha recodat que "a la nostra ciutat els col·lectius en risc d'exclusió social estan augmentant exponencialment, i que al conjunt de les comarques l'atur ha pujat en 3.505 persones, la qual cosa eleva la xifra total a 54.416 desocupats", la qual cosa demana respostes imaginatives i valentes, i un compromís ferm amb la ciutadania per part de les administracions.

 

Per saber-ne més:

 

La Diputació de Guipúscoa proposa implantar una renda bàsica per tota la població 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid