Cañamero a Duran: "Per què no critica que el 20% de terratinents s'enduguin 5.200 milions cada any?"

El portaveu nacional del Sindicato Andaluz de Trebajadores (SAT) i secretari general del Sindicato de Obreros del Campo (SOC), Diego Cañamero, ha carregat contra Josep Antoni Duran i Lleida per les declaracions en què acusava els pagesos andalusos de rebre subvencions agràries i passar-se el dia al bar.

"És vostè un d'aquests polítics, professionals, que sense saber què es el PER ni perquè existeix, ni quins són els problemes del medi rural andalús, parla i opina només per congratular-se amb la burgesia catalana i per arrencar un grapat de vots miserables encara que sigui a costa del desprestigi dels jornalers i jornaleres d'Andalusia", etziba Cañamero en una carta oberta publicada al seu Facebook.

11/10/2011 14:23 Drets i Llibertats
El sindicalista andalús assegura que aquest tipus de subvencions "són un insult als jornalers/es". I és que segons afirma "sempre hem defensat que el diner públic fos a canvi de treball, respecte i dignitat", però "és vostè i els que pensen com vostè els responsables que els jornalers tinguem aquest subsidi", ja que l'atur afecta el 40% en el món rural andalús.
 

"No sigui demagog ni curt de memòria, ja que la burgesia catalana a la que representa va pactar amb els terratinents que Andalusia fos una zona subdesenvolupada, per a proporcionar-los matèries primeres (el 80% del cotó es cultivava a Andalusia i totes les empreses textils eren a Catalunya) i mà d'obra barata", remarca. A més, recorda que 2.000.000 andalusos van haver d'emigrar a Catalunya, i en aquest sentit li pregunta "No té res a dir d'aquesta ma d'obra? També reben el jornal als bars de Catalunya?".

Cañamero recorda que el PER suposa 7 euros al dia i que només el reben 220.000 jornalers i jornaleres d'un total de 513.000. És per això que pregunta a Duran "per què no critica que un 20% de propietaris terratinents s'enduguin 5.200 milions d'euros cada any de la Política Agrària Comuna (la PAC, el PER dels rics) a canvi de res, només per posseir terres? I a sobre li donen medalles, com a la Duquesa de Alba".

"Senyor Duran i Lleida, a vostè li passa com a aquell ministre d'agricultura i ramaderia, que li van regalar una ovella i se'n va endur el gos del pastor creient que n'era", conclou.

Per saber-ne més:

Duran i Lleida es treu la màscara i inicia la campanya de la xenofòbia