Vist per sentència el judici contra els dos solidaris amb en Franki de Terrassa

El judici celebrat aquest matí contra els dos joves que el maig de 2008 van penjar-se durant dos dies a una grua de la Sagrada Família en suport a en Franki, que fou empresonat per intentar despenjar una banera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa, ha quedat vist per sentència.

Durant el judici, que s'ha realitzat al jutjat Penal 17 de Barcelona, els dos acusats han defensat la seva acció com a mostra de solidaritat i com a denúncia de la situacio que va conduir en Franki a la presó per delictes com el "d'ultratge a la bandera espanyola".

20/09/2011 14:16 Drets i Llibertats

Alerta Solidària ha mostrat el seu suport als dos solidaris "per una nova mostra de dignitat i coherència política" i ha animat la població a restar atenta a la sentència que pot sortir en les properes setmanes.

L'advocada dels dos solidaris, Montserrat Salvador, ha demanat la lliure absolució dels dos encausats al·legant que era una acció simbòlica i que no es va produir cap dany ni tan sols cap alteració de l'ordre i que la pròpia fundació que gestiona el temple no ho havia ni tan sols denunciat.

Per altra banda, la fiscalia ha mantingut l'acusació de 18 mesos de presó i 5.000 euros de multa al·legant els suposats desordres públics que aquesta acció havia comportat. Tot hi així, ha expressat que estaria d'acord amb la mínima pena pels dos acusats. Finalment, la jutgessa ha donat el cas vist per sentència, però abans els dos acusats han aprofitat l'últim torn de paraula per defensar de nou la seva acció i considerar l'acusació com a desproporcionada igual que el cas que va dur en Franki a la presó.

Els fets pels quals han estat jujtats els dos acusats és fruit de la seva acció en solidaritat amb en Franki, Francesc Argemí, que fou empresonat el maig de 2008 després de ser condemnat per intentar despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa l'any 2002. En Franki va passar diverses setmanes a la presó i va ser deixat anar en llibertat condicional després de rebre una forta onada de mostres de solidaritat amb accions com les d'aquest dos solidaris, tot i que ara la justícia vulgui empresonar-los a ells.

Per saber-ne més:

Judici contra dues persones per participar en una acció en solidaritat amb el Franki de Terrassa 

"Crec que s’ha de valorar per què es dóna una mobilització popular com aquesta" 

Noves accions de suport amb els joves arrestats per un mural en solidaritat amb Franki 

  

La presó Model sanciona en Franki per assistir a una manifestació