Es prepara un monument popular a Lluís M. Xirinacs

 L'escultor Francesc Fajula i Pellicer ha projectat una escultura dedicada a Lluís Maria Xirinacs, que es planteja que tingui com a ubicació la presó Model de Barcelona, el lloc on havia realitzat les plantades per l'amnistia o bé a la plaça Sant Jaume. La tria de la ubicació de l'escultura en homenatge a Xirinacs està oberta en una aplicació en què també es pot signar.
 
D'una altra banda, La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha anunciat una Trobada a la Plaça de Sant Jaume el diumenge 2 d’octubre del 2011 per fer difusió del projecte de l’Arbre de les Assemblees, iniciat per Lluís M. Xirinacs. També un seguit d'activitats, propostes i cursos, així com la difusió de nous documents com la conferència "L’eutanàsia d’un creient extraordinàriament valent"

23/09/2011 21:44 Política

 

A hores d'ara més de vint municipis catalans han dedicat o han pres l’acord consistorial de dedicar un carrer, una plaça o un passatge a l’activista independentista i de la no-violència Lluís Maria Xirinacs, mort fa quatre anys.

Entre els municipis que han distingit Xirinacs reclamant el seu nom per al nomenclàtor local cal destacar poblacions com Argentona (Maresme), l’Arboç (Baix Penedès), Badalona (Barcelonès), Blanes (Selva), Calldetenes (Osona), Castellbisbal (Vallès Occidental), Constantí (Tarragonès), el Figaró (Vallès Occidental), Igualada (Anoia), Molins de Rei (Baix Llobregat), Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), Sant Joan de Vilatorrada (Bages), Subirats (Alt Penedès), Veciana (Anoia), Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Vilassar de Mar (Maresme) i Vic (Osona).

L'entitat que promou el pensament i la memòria de Xirinacs també ha preparat el curs sobre el model filosòfic d’en Lluís Maria Xirinacs (Cursos, trobades i propostes 2011-2012), amb el títol "Curs d'introducció al Globàlium", que es portarà a terme a la seu d'aquesta fundació (Rambla de Badal, 121, 1r. Barcelona). La presentació es portarà a terme els dies dilluns 24 i 31 d’octubre a les 19 h.
 

 Per una altra banda, per fer difusió de l’ARBRE DE LES ASSEMBLEES, iniciat per Lluís M. Xirinacs, la  Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha fet públic el següent calendari de trobades:

Primers diumenges de cada mes:

2 d’octubre a les 11,30 h.
6 de novembre a les 13 h. (dinar qui vulgui).
4 de desembre a les 11,30 h.

En lloc de l’1 de gener, el segon diumenge que serà 8 de gener a les 13 h. (dinar qui vulgui).

5 de febrer a les 11,30 h.
4 de març a les 13 h. (dinar qui vulgui).
1 d’abril a les 11,30 h.
6 de maig a les 13 h. (dinar qui vulgui).
3 de juny a les 11,30 h.
1 de juliol a les 13 h. (dinar qui vulgui).

* Els diumenges que ens trobem a les 13 h.:

Qui vulgui, pot portar alguna cosa per menjar i per beure i compartir el dinar que es farà a l’ECOCONCERN (Mare de Déu del Pilar, 15).

Signeu per l’escultura de Lluís Maria Xirinacs

4t aniversari de la mort de Lluís Maria Xirinacs