Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona exigeix l'elecció directa dels regidors de districte

La CUP de Barcelona exigeix l'elecció directa dels regidors de districte El proper dilluns a les 19h es constitueixen els Consells Plenaris a cada un del 10 districtes de la ciutat i la CUP de Barcelona fa una crida a la ciutadania a assistir-hi per a reclamar que els regidors i els consellers de districte siguin elegits de forma directa. Així com també per demanar que es facin pressupostos participatius i per barris.
 
Durant la constitucó del plenaris de districte, membres de la CUP de Barcelona llegiran un manifest titulat "Per la democràcia radical i directa". Em aquest escrit, la dormació independentista denuncia que l’actual model de suposada «participació ciutadana a les institucions» és una pura pantomima.
 

22/07/2011 17:02 Política

I és que considera que "La participació política d’àmbit institucional que ha tingut accés la població, ha resultat ser molt reduïda i delimitada a un àmbit merament representatiu i seu màxim exponent ha estat la consulta fracassada sobre la reforma de la Diagonal".

 

Per la democràcia radical i directa

La CUP de Barcelona denunciem que l’actual model de suposada «participació ciutadana a les institucions» és una pura pantomima. La participació política d’àmbit institucional que ha tingut accés la població, ha resultat ser molt reduïda i delimitada a un àmbit merament representatiu i seu màxim exponent ha estat la consulta fracassada sobre la reforma de la Diagonal.

En realitat no hi ha un «model participatiu» a l’Ajuntament de Barcelona: Les seves propostes no han tingut continuïtat en el temps, la seva prioritat ha estat legitimar del propi govern municipal i, en cap cas, l’objectiu no ha estat l’empoderament de la ciuta-dania i l’impuls de mesures de democràcia directa.

És ben senzill: els partits tradicionals no volen perdre el monopoli del poder en la confecció de la política municipal a tots els nivells, els uns perquè temen que la ciutadania pugui proposar canvis radicalment oposats als seus interessos, els altres perquè simplement creuen que la participació de la ciutadania s’ha de limitar a votar cada quatre anys i que la confecció de l’agenda política o de la reglamentació de la convivència i l’espai públic és una tasca exclusiva de la classe política.

Com que la radicalitat democràtica és un dels eixos centrals de la CUP des de la seva fundació, proposem la descentralització progressiva de competències de la Pl. St. Jaume a les Cases del Barri. Aquests nous espais de participació han de ser gestionats pels propis veïns i veïnes i han d’afavorir l’increment de participació del veïnat en els afers que els afecten directament. Proposem que les Cases del Barri tinguin competències i un pressupost propi per afrontar-les. Les decisions s’hauran de prendre per democràcia directa i segons el pressupost disponible. Els pressupostos participatius seran un dels eixos centrals en el procés de decisió veïnal, tot decidint en què es volen gastar els diners públics destinats al seu barri, quines són les
actuacions municipals que tenen prioritat, etc...

Creiem que és imprescindible un augment de la capacitat de decisió de la ciutadania en els afers públics, un major control de l’actuació d’aquests poders i un major rendiment de comptes, especialment en els àmbits de barri i districte: És per això que apostem per l’elecció directa dels regidors i regidores de districte amb l’objectiu de dotar de més poder a la societat... Que caldrà reformar els reglaments i normatives pertinents? Molt bé, doncs fem-ho!

Qui vulgui conèixer les nostres propostes sobre democratització dels òrgans institucionals i foment de la participació pot adreçar-se al web www.barcelona.cup.cat i llegir les pàgines 38 a 52 del Programa electoral de la CUP Alternativa per Barcelona.

ELECCIÓ DIRECTA DEL REGIDOR/A DE DISTRICTE I DELS I LES CONSELLER(E)S
PRESSUPOSTOS MUNICIPALS PER BARRIS

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid